Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

1e energieneutrale renovatie rijwoning Den Bosch

13 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » 1e energieneutrale renovatie rijwoning Den Bosch

Tom Godefrooij en Marja de Hart wilden een grotere keuken in een nieuwe aanbouw, maar verhoogden hun ambities fors naar volledig energieneutraal. Deze woning uit 1960 in de Orduynenstraat in Den Bosch is de eerste volledig naar energie nul gerenoveerde particuliere rijwoning in Nederland. Vrijwel alle duurzame maatregelen zijn toegepast die voor de woning geschikt zijn.

Ze wonen er sinds zomer 2014. Ik bezocht deze woning tijdens de Internationale Passiefhuis Dagen in november 2014 en interviewde Tom en de betrokken passiefhuis expert Carl-peter Goossen. Omdat er toen nog geen echt koude dagen waren geweest, kon Tom nog niet aangeven of hun huis ook op koude dagen lekker woont. Is nog eens een interviewtje waard dus!

Voor de renovatie verbruikten ze aan energie: 900 m3 gas en 1.300 kWh. Na de renovatie: dubbel 0! Ze investeerden inclusief uitbouw en energiebesparende maatregelen 160.000 euro. Dat is een fors bedrag, maar ze maakten hun huis levensloopbestendig, dus kunnen er blijven wonen.

Nog meer facts&figures over deze woning op de site huisvolenergie.nl, inclusief blogs van Marja.

Andere interessante blogs…