1e energieneutrale renovatie rijwoning Den Bosch

1e energieneutrale renovatie rijwoning Den Bosch

foto TomTom Godefrooij en Marja de Hart wilden een grotere keuken in een nieuwe aanbouw, maar verhoogden hun ambities fors naar volledig energieneutraal. Deze woning uit 1960 in de Orduynenstraat in Den Bosch is de eerste volledig naar energie nul gerenoveerde particuliere rijwoning in Nederland. Vrijwel alle duurzame maatregelen zijn toegepast die voor de woning geschikt zijn.

Ze wonen er sinds zomer 2014. Ik bezocht deze woning tijdens de Internationale Passiefhuis Dagen in november 2014 en interviewde Tom en de betrokken passiefhuis expert Carl-peter Goossen. Omdat er toen nog geen echt koude dagen waren geweest, kon Tom nog niet aangeven of hun huis ook op koude dagen lekker woont. Is nog eens een interviewtje waard dus!

Voor de renovatie verbruikten ze aan energie: 900 m3 gas en 1.300 kWh. Na de renovatie: dubbel 0! Ze investeerden inclusief uitbouw en energiebesparende maatregelen 160.000 euro. Dat is een fors bedrag, maar ze maakten hun huis levensloopbestendig, dus kunnen er blijven wonen.

Bekijk het filmpje!

Nog meer facts&figures over deze woning op de site huisvolenergie.nl, inclusief blogs van Marja.

 

1 Reactie

Saskia de Jong

5 jaar geleden

Op Installatie.nl een interessant artikel over de keuze van de installaties in deze woning: http://bit.ly/1CsLL6t

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet weergeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd.