Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Bespaar op je stookkosten met isolerende gordijnvoering

Moondream isolerende gordijnvoering

9 februari 2017

Home » Blogs Woontlekker » Bespaar op je stookkosten met isolerende gordijnvoering

Woon je in een oud huis, een monument misschien? Past dubbel glas niet of loop je tegen strenge renovatie-eisen aan? Dan is de isolerende gordijnvoering Moondream een interessante oplossing voor je. Die heeft het thermische prestatievermogen van overlevingsdekens en astronautenpakken. Deze voering reflecteert in de winter de warmte van de verwarming naar binnen, en in de zomer de warmte van de zon naar buiten. Zou tot wel 46% aan warmteverlies door de ramen kunnen schelen, aldus gastblogger Olga Harmsen.

Olga Harmsen isolerende gordijnvoering

Tijdens mijn werk – ik adviseer eigenaren van Art Nouveau panden bij het decoreren in de oorspronkelijke stijl van het huis – kom ik vaak bij de mensen thuis. En niet zelden word ik bij het project betrokken als de overdracht nog niet eens heeft plaats gevonden, of als de verbouwing nog in volle gang is. De eigenaren zijn alvast aan het inventariseren hoe hun huis er vroeger uit moet hebben gezien en wat er zoal te koop is om die sfeer weer terug te krijgen. Period Decorating heet dat. We praten dan met name over verftinten, gordijn- en meubelstoffen, tegels en behang.

Oplossing voor enkel glas en tocht

Wat me tijdens deze gesprekken begon op te vallen was dat bijna al mijn klanten met een monumentaal pand een oplossing zochten voor dezelfde problemen: enkel glas, tocht en stralingskoude. Oude huizen laten, als het om comfort gaat, nogal eens te wensen over. ’s Winters zijn ze niet warm te stoken. En in de zomer wordt het er al snel té warm.

Dat zijn problemen die je voor een groot deel op kunt lossen met modern dubbel glas. Maar als je in een monument woont kun je in veel gevallen niet voor dubbel glas kiezen. Bijvoorbeeld omdat de sponningen daar niet diep genoeg voor zijn. En glaslatten zijn ook geen optie omdat het aangezicht van een monument of beschermd stadsgezicht ongewijzigd moet blijven.

Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat de ramen niet goed sluiten. Je voelt de wind langs je nek gaan als je ’s avonds op de bank zit. En wat doe je dan? Zou het niet fantastisch zijn als je, zónder de ramen te vervangen en zónder dubbel glas, toch het comfort in je huis aanzienlijk kan verbeteren?

Isolerende gordijnvoering Moondream

Om mijn klanten te kunnen helpen het comfort in hun monument te verbeteren, ben ik op zoek gegaan naar een écht goed isolerende gordijnvoering. En die vond ik in Frankrijk. Het uit 1909 stammende familiebedrijf Brunswick ontwikkelde de thermische voeringstof Moondream. Brunswick liet zich daarbij inspireren door de ontwikkelingen in de nanotechnologie en is de eerste onderneming die op industriële wijze een metallisatie van de stof verwezenlijkt door microscopische aluminium deeltjes in de geweven draad te injecteren. Hierdoor ontstaat een soepele en aangename stof met het thermische prestatievermogen van overlevingsdekens en astronautenpakken.

Blije klant

|Moondream isolerende gordijnvoering

Het procedé dat Brunswick ontwikkelde valt onder een exclusief octrooi dat op internationaal niveau wordt erkend. Ook het prestatievermogen van de isolerende gordijnvoering is getest door een onafhankelijk laboratorium.
Voor mij is het feit dat mijn klanten zo positief reageren het allerbelangrijkste bewijs dat Moondream werkt!

Zoals dit blije berichtje dat ik van een klant kreeg toen het in de afgelopen weken ’s nachts zo hard vroor:

Die isolatievoering werkt echt geweldig! Als de gordijnen dicht zijn voel je helemaal niets meer van de tocht. En zodra ik de gordijnen ’s ochtends open doe zie je de temperatuur op de thermostaat meteen naar beneden zakken.

Ze doet ’s avonds dus de gordijnen dicht, dan is de kamer geïsoleerd en blijft de warmte van de kachel binnen. Als ze de volgende ochtend de gordijnen open doet, en er dus stralingskoude achter de gordijnen vandaan naar binnen komt, daalt de temperatuur in de kamer meteen. Dus zoveel verschil maken de gordijnen als ze dicht zijn!

Moondream reflecteert infrarode stralen

Moondream is specifiek ontwikkeld om het comfort in je huis te verhogen. Dankzij de weerkaatsing van 80 tot 90% van de infrarode stralen reflecteert deze voering in de winter de warmte van de verwarming naar binnen, en in de zomer de warmte van de zon naar buiten.

Doordat de gordijnen als het ware isolerende schermen tegen de kou vormen, scheelt dat tot 46% warmteverlies door de ramen. [In de onderstaande tabel staat dat dit tot 46% stookkosten kan schelen, dat is onjuist – Red]. Daarnaast houdt de isolerende gordijnvoering je huis in de zomermaanden tot wel 7 °C koeler zodat de airco ook niet meer zo hard hoeft te werken. Die cijfers zijn uit de testonderzoeken gekomen toen de stof werd getest.
Moondream isolerende gordijnvoering is dus niet alleen fijn voor het comfort en voor je portemonnee; het is ook nog eens goed voor het milieu!

Moondream isolerende gordijnvoering

Wil jij er binnenkort ook warmpjes bij zitten?

Maison l’Art Nouveau importeert Moondream voor de Nederlandse en Belgische markt en levert ook aan particulieren.
Neem voor meer informatie contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl of kijk op http://maisonartnouveau.nl/

Meer lezen over ramen verduurzamen?

Woontlekker heeft een e-book gemaakt over Energiezuinig glas kiezen. Hier worden verschillende glassoorten genoemd (ook alternatieven voor monumentaal glas), maar wordt ook uitgelegd welke opties je hebt als je het glas in je monumentale pand niet mag vervangen. Interessant voor woningeigenaren van monumentale panden, maar ook bewoners van normale woningen. Je download ‘m in het formulier hieronder

Andere interessante blogs…