Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Klus: betere kierdichting in mijn huis

Kierdichting

23 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Klus: betere kierdichting in mijn huis

Recent liet ik de tochtstrips in mijn woning vervangen voor meer comfort en verbetering van de kierdichtheid. Betere kierdichting is belangrijk voor meer wooncomfort en een lagere energierekening Met dit filmpje laat ik je zien hoe je deze eenvoudige klus klaart. Of laat doen, zoals ik deed :). Ik heb al gemerkt dat er minder kouval langs de ramen is! Dit profiel is heel geschikt voor vervanging van standaard aluminium A4 tochtprofielen. De strips zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,2 en 3 meter.

Ruim opmeten

Als je alle kozijnen rondom opmeet, denk er dan aan dat je dat extra ruim doet om de hoeken in verstek te kunnen snijden. Ik had dat iets te krap berekend en het kwam uiteindelijk maar net uit!
De strips Buva SolidSeal die ik nodig had kostten mij bijna 100 euro, best te doen dus. Daarin 20 euro bezorgkosten die Buva rekent voor bezorging bij de professionele bouwmaterialenhandel. Je moet het dus bestellen. Het is namelijk geen product dat men standaard op voorraad houdt. Ik kreeg dit nieuwe tochtprofiel geadviseerd door een bevriende architect.

Bekijk het filmpje

Kierdichting ook op andere plekken

In je kozijn is kierdichting nodig, maar het kan op nog veel meer plekken in je woning nodig zijn! Benieuwd welke plekken en hoe je dit dan oplost? Download het gratis e-book in het formulier hieronder en krijg meer informatie over betere kierdichting en hoe je zelf aan de slag kan gaan!

Maak een verduurzamingsplan voor jouw woning

Wil jij je woning verduurzamen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je informatie maar sluit deze niet aan op jouw situatie? Je bent niet alleen! Veel bewoners die hun woning willen verduurzamen lopen hiertegen aan. Daarom heeft Woontlekker de cursus Verduurzamingsplan voor je woning gemaakt. Deze geeft je in 10 lessen inzicht in jouw persoonlijke situatie en helpt je een plan op te stellen. Kijk hier voor meer informatie.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!