blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Klus: betere kierdichting in mijn huis

Kierdichting

23 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Klus: betere kierdichting in mijn huis

Recent liet ik de tochtstrips in mijn woning vervangen voor meer comfort en verbetering van de kierdichtheid. Met dit filmpje laat ik je zien hoe je deze eenvoudige klus klaart. Of laat doen, zoals ik deed :). Ik heb al gemerkt dat er minder kouval langs de ramen is!
Dit profiel is heel geschikt voor vervanging van standaard aluminium A4 tochtprofielen. De strips zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,2 en 3 meter.

Ruim opmeten

Als je alle kozijnen rondom opmeet, denk er dan aan dat je dat extra ruim doet om de hoeken in verstek te kunnen snijden. Ik had dat iets te krap berekend en het kwam uiteindelijk maar net uit!
De strips Buva SolidSeal die ik nodig had kostten mij bijna 100 euro, best te doen dus. Daarin 20 euro bezorgkosten die Buva rekent voor bezorging bij de professionele bouwmaterialenhandel. Je moet het dus bestellen. Het is namelijk geen product dat men standaard op voorraad houdt. Ik kreeg dit nieuwe tochtprofiel geadviseerd door een bevriende architect.

Bekijk het filmpje

Benieuwd naar andere tochtlekken?

In je kozijn is kierdichting nodig, maar het kan op nog veel meer plekken in je woning nodig zijn! Benieuwd welke plekken en hoe je dit dan oplost? Download het gratis e-book in het formulier hieronder.

Maak een verduurzamingsplan voor jouw woning

Wil jij je woning verduurzamen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je informatie maar sluit deze niet aan op jouw situatie? Je bent niet alleen! Veel bewoners die hun woning willen verduurzamen lopen hiertegen aan. Daarom heeft Woontlekker de cursus Verduurzamingsplan voor je woning gemaakt. Deze geeft je in 10 lessen inzicht in jouw persoonlijke situatie en helpt je een plan op te stellen. Kijk hier voor meer informatie.

Andere interessante blogs…

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Je woning koel houden kan met glas met een speciale zonwerende coating. Dat houdt in de zomer de warme zonnestralen buiten en maakt het in de woning een stuk koeler. Klinkt ideaal, maar er is – letterlijk en figuurlijk – ook een schaduwkant.