Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Klus: betere kierdichting in mijn huis

Kierdichting

Door Saskia de Jong

23 januari 2015

Recent liet ik de tochtstrips in mijn woning vervangen voor meer comfort en verbetering van de kierdichtheid. Met dit filmpje laat ik je zien hoe je deze eenvoudige klus klaart. Of laat doen, zoals ik deed :). Ik heb al gemerkt dat er minder kouval langs de ramen is!
Dit profiel is heel geschikt voor vervanging van standaard aluminium A4 tochtprofielen. De strips zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,2 en 3 meter.

Ruim opmeten

Als je alle kozijnen rondom opmeet, denk er dan aan dat je dat extra ruim doet om de hoeken in verstek te kunnen snijden. Ik had dat iets te krap berekend en het kwam uiteindelijk maar net uit!
De strips Buva SolidSeal die ik nodig had kostten mij bijna 100 euro, best te doen dus. Daarin 20 euro bezorgkosten die Buva rekent voor bezorging bij de professionele bouwmaterialenhandel. Je moet het dus bestellen. Het is namelijk geen product dat men standaard op voorraad houdt. Ik kreeg dit nieuwe tochtprofiel geadviseerd door een bevriende architect.

Bekijk het filmpje

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!