Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

 

 

BLOGS

Vind hier de laatste heldere blogs over energieneutraal wonen

 

 

Home » Binnenklimaat

Binnenklimaat

Een aangenaam en gezond binnenklimaat is van belang in iedere woning. Dit houdt in een goede temperatuur, goede luchtvochtigheid en voldoende frisse lucht. Als dit niet op orde is, is het klimaat in jouw woning misschien  minder gezond. Dit kan leiden tot hoofdpijn en ademhalingsproblemen, maar ook tot schimmel en huisstofmijt.

Voor een gezond binnenklimaat en frisse lucht kun je natuurlijk een raam open zetten. Dit is alleen minder prettig in de koude winter of warme zomer. Daarnaast is dit, met name in de winter, ook niet duurzaam, want alle warme lucht verdwijnt. Wat kan je dan wel doen?

Deze blogcategorie van Woontlekker focust op oplossingen om frisse lucht in je huis te brengen, voor luchtvochtigheid en een aangenaam binnenklimaat. Je vindt hier voornamelijk blogs over (balans)ventilatie en ventilatiesystemen.

Ventileren gaat altijd samen op met isoleren. Om een gezond binnenklimaat te krijgen is het dus niet alleen belangrijk om een goed ventilatiesysteem te hebben, het is ook van belang dat je huis goed geïsoleerd is. Een ventilatiesysteem heeft namelijk weinig zin als er door allerlei kieren en naden tocht het huis in komt.

Woontlekker helder verhaal over energieneutraal

Welkom op Woontlekker!


Hier lees je hoe je een energiezuinig huis realiseert en wat dat oplevert. Woningeigenaren vertellen hoe ze lekker wonen en hun energiekosten verlagen. Ook vind je hier tips&tricks. Voor bewoners en woningeigenaren.

We wensen je veel inspiratie!