Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Blogindeling van Woontlekker in 7 categorieën

Woontlekker

25 februari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Blogindeling van Woontlekker in 7 categorieën

Vandaag de 20e blog op Woontlekker! Ik ben in januari van dit jaar voortvarend gestart met een goede planning en een massa inspiratie en content over energieneutraal wonen. Gemiddeld plaats ik er 3 per maand. Ik heb verschillende categorieën bedacht, om ze goed in te delen. In deze blog wordt de Blogindeling van Woontlekekr verder toegelicht.


Ik ben Woontlekker gestart om particulieren te inspireren over minder energieverbruik in hun woning. In mijn zakelijke leven kom ik hierover veel informatie tegen van en voor bouwprofessionals. Ook heb ik veel contacten met bedrijven en organisaties die nieuws hebben voor particulieren en daarvoor bereik zoeken. Woontlekker wil de schakel zijn die consumenten dit relevante nieuws en actualiteiten brengt. Er is een groep voorlopers die al energiezuinig of energieneutraal woont of er mee aan de slag is. Maar er is een nog veel grotere groep mensen die er warm voor kan worden gemaakt!

De Blogindeling van Woontlekker

Deze categorieën vormden de basis van Woontlekker:

  • Binnenklimaat – onderwerpen als ventilatie komen hier aan bod
  • Energie – van energieleveranciers tot energiebesparing
  • Geld – van subsidies tot manieren om geld te besparen
  • Groen – zowel biobased als tuin
  • Inspiratie – websites en evenementen om inspiratie op te doen
  • Installaties – van zonnepanelen tot warmtepompen tot radiatorventilatoren
  • Isoleren – zowel dak als muur maar ook kleine ingrepen als tochtstrips
  • Praktijk – voorbeelden van andere bewoners
  • Regels – wet en regelgeving omtrent verduurzaming
  • Woontlekker – blogs die met ons te maken hebben

Downloads en video’s

Naast blogs vind je op Woontlekker ook downloads en video’s. De downloads zijn vooral praktisch en informatief ingestoken: hoe ga je zelf aan de slag met bijvoorbeeld het isoleren van je dak? Of waar moet je op letten als je je glas laat vervangen in je woning? Verschillende onderwerpen om jou op weg te helpen in de oriëntatiefase, maar in sommige gevallen ook te ondersteunen als je een klus zelf uitvoert.

Daarnaast hebben we ook verschillende video’s op Woontlekker staan. In sommige gevallen is het vooral bedoeld als inspiratie. Bijvoorbeeld bewoners die vertellen over de verduurzaming van hun eigen woning. In andere gevallen is het juist informatief en vertellen experts over een nieuwe ontwikkeling in de markt of het belang van de isolatiewaarde van isolatiemateriaal.

Nieuw op Woontlekker? Lees dit artikel

Ook voor gastbloggers is er plek

Kortom, het loopt lekker met Woontlekker. De kunst van initiatieven zoals deze is eigenlijk vooral ze vol te houden. Gelukkig heb ik aan inspiratie geen enkel gebrek. Volgende stap die er aan zit te komen is dat gastbloggers gaan schrijven op Woontlekker. Ik ben met enkele in gesprek. En vanaf dit voorjaar ga ik meer de publiciteit zoeken om lezersaanwas te krijgen. De basis staat! Heb je ideeën, wil je meehelpen? Plaats je reactie hier onder, of mail me!

Andere interessante blogs…