Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Blogindeling Woontlekker in 7 categorieën

Woontlekker

Door Saskia de Jong

25 februari 2015

Vandaag de 20e blog op Woontlekker! Ik ben in januari van dit jaar voortvarend gestart met een goede planning en een massa inspiratie en content over energieneutraal wonen. Gemiddeld plaats ik er 2 per week. Ik heb 7 categorieën bedacht, om ze goed in te delen. In deze blog licht ik ze toe.


Ik ben Woontlekker gestart om particulieren te inspireren over minder energieverbruik in hun woning. In mijn zakelijke leven kom ik hierover veel informatie tegen van en voor bouwprofessionals. Ook heb ik veel contacten met bedrijven en organisaties die nieuws hebben voor particulieren en daarvoor bereik zoeken. Woontlekker wil de schakel zijn die consumenten dit relevante nieuws en actualiteiten brengt. Er is een groep voorlopers die al energiezuinig of energieneutraal woont of er mee aan de slag is. Maar er is een nog veel grotere groep mensen die er warm voor kan worden gemaakt!

De basis van Woontlekker

WoontlekkerDeze 7 categorieën vormen de basis van Woontlekker:

  • Aanpak – hoe organiseer je het, hoe ziet je plan er uit, intenties
  • Bron – bespreking sites en infomateriaal, lijstjes en overzichten
  • Doen – how-to, zo doe je het, de bouwpraktijk
  • Geld – financiële mogelijkheden, wat levert het op
  • Leef – binnen kijken in woningen, bewoners over comfort, besparen, gezondheid enz
  • Regels – informatie over wet- en regelgeving, energielabels enz
  • Techniek – uitleg over systemen en theorie

Het zijn bewust gekozen titels, niet alleen wat betreft inhoud. Ik heb juist gezocht naar termen die aanspreken en die je gelijk snapt. Snap je 🙂 ?

Nog een beetje toelichting

De categorie ‘Leef’ zal vooral bestaan uit filmpjes die ik nu zelf maak en waarvoor ik bewoners interview. Er staan er al enkele op de site, zoals van het kantoor in Nijkerk, van de gerenoveerde woning in Den Bosch en van de woning met kantoor in Groenlo. Er volgen er nog veel meer!

‘Doen’ brengt concreet in beeld hoe je te werk gaat als je energiezuinige aanpassingen gaat doen. Er staat nu 1 filmpje op van het vernieuwen van kierdichting in mijn huis. Heb je input voor me? Laat het weten!

De categorie ‘Bron’ bevat op dit moment al de meeste blogs. En dat is niet zo verwonderlijk. Iedere dag opnieuw kom ik informatie tegen die ik ofwel zo kan doorplaatsen, of die enige toelichting of vertaling behoeft. Met dank aan al die bronnen die ik netjes vermeld. Bijvoorbeeld die over MijnGroeneApp die inzichtelijk maakt hoeveel en wanneer je in je huis energie verbruikt.

Tot slot: ‘Techniek’ bevat blogs over allerhande onderwerpen die ik zo helder mogelijk wil verduidelijken. Recent plaatste ik een heel leuk filmpje over hoeveel energie we jaarlijks verbruiken en hoe we kunnen besparen. Ook de uitleg over de Trias Energetica valt binnen deze categorie.

Ook voor gastbloggers is er plek

Kortom, het loopt lekker met Woontlekker. De kunst van initiatieven zoals deze is eigenlijk vooral ze vol te houden. Gelukkig heb ik aan inspiratie geen enkel gebrek. Volgende stap die er aan zit te komen is dat gastbloggers gaan schrijven op Woontlekker. Ik ben met enkele in gesprek. En vanaf dit voorjaar ga ik meer de publiciteit zoeken om lezersaanwas te krijgen. De basis staat! Heb je ideeën, wil je meehelpen? Plaats je reactie hier onder, of mail me!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!