Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Boek een duurzame thematour en bezoek een energiezuinig huis

duurzame thematour - blog Woontlekker

12 april 2017

Home » Blogs Woontlekker » Boek een duurzame thematour en bezoek een energiezuinig huis
Ieder jaar wordt de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Vorig jaar kon je 650 huizen bezoeken, in het hele land. Dit jaar kun je wooninspiratie opdoen op 4 en 11 november. Nog wat vroeg voor een aankondiging, maar van februari tot juni worden ook excursies georganiseerd: een duurzame thematour waarbij je in een kleine groep 1 of 2 woningen bezoekt. De huiseigenaar vertelt over energiezuinig bouwen, wonen, of over materialen en producten.  Op dit moment zijn er al 14 thematours waarvoor je je kunt aanmelden, in het noorden en westen van het land. Natuurlijk is duurzaamheid en energiezuinig wonen de rode draad. Maar in de thema’s zit zeker verschil: een passiefhuis bouwen, een pelletkachel ja/nee, duurzaam renoveren, het verduurzamen van de Vereniging van Eigenaren (VvE), energie-opwekking. Het kan zijn dat er ook deskundigen bij zijn die extra toelichting geven, zoals de installateur of architect. ‘Tijdens een tour leer je meer over een specifiek onderwerp en kom je tot een beter plan voor je eigen woning’,  zo valt te lezen op de website.

Eigen inbreng duurzame thematour

Heb je al een energiezuinig huis en vind je het leuk mensen daarover te vertellen? Meld je dan aan. Heb je interesse in een bepaald onderwerp, dan wil de organisatie van de Duurzame Huizenroute graag proberen een duurzame thematour in jouw regio te organiseren.

24/7  Duurzame Huizen Route

Ook al kun je niet het hele jaar door huizen bezoeken, via de website kun je wel het hele jaar 24/7 woningen bekijken en inspiratie opdoen. Wat mij opvalt aan de site is dat technische informatie toegankelijk wordt gebracht. Dat is op veel sites nog wel eens anders..

Van 4 energiezuinige huizen een filmpje op Woontlekker

Deze prachtige woning in Oijen bij Oss bezocht ik tijdens een eerdere openstelling. Ik interviewde de vrouw des huizes: Royale energiezuinige woning verstookt slechts 250 euro/jaar Ook in dit bijzondere nieuwbouwhuis in Groenlo ben ik al eens wezen kijken. Ook daarvan maakte ik een filmpje: Nulwoning laat auto rijden op elektriciteit. Bij deze tussenwoning in Nijmegen ben ik ook op bezoek geweest. Filmpje: Energiezuinig wonen: de ambitie van Karla Nog een woning in Groenlo, maar dan uit 1958 en compleet gerenoveerd. Vlog: Woonhuis energiezuinig én gepimpt. Zie de foto hier onder. duurzame huizenroute - blog Woontlekker

Andere interessante blogs…