Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Verduurzamingsplan voor je woning

 

Home » Cursus

Cursus Verduurzamingsplan voor je woning

Ook jij hebt ongetwijfeld de wens om lekker en duurzaam te wonen zonder een al te hoge energierekening.  Maar waar begin je? Weet jij hoe je huis in elkaar zit en wat je het best het eerst aanpakt? Er is veel te vinden dat je op weg helpt, maar jij loopt mogelijk ook vast in de wirwar van informatie die net niet is toegesneden op jouw situatie. Vind je het lastig daarna keuzes te maken uit de vele opties die er zijn? 

We kunnen je een beetje geruststellen: daar kampen op dit moment heel veel bewoners mee. Woontlekker heeft daarom de online cursus Verduurzamingsplan voor je woning gemaakt met 4 modules en 12 lessen, die je inzicht geeft in jouw persoonlijke woonsituatie. Na afloop heb je een plan waarmee je jouw aanpak om te verduurzamen bepaalt. Het is een pilot. Er is slechts plek voor 15 cursisten en de cursus is per februari 2023 beschikbaar. Heb je interesse? Er is maar beperkt plek. Lees snel verder om te zien wat de cursus inhoudt en hoe je kan meedoen. De cursus is ontwikkeld door bouwkundig ingenieur Nelleke Nelis en marketeer/eigenaar Woontlekker Saskia de Jong.

Inzicht in jouw woonsituatie

Er is een enorme hoeveelheid informatie  en tools die de overheid en aanverwante organisaties je presenteren om te verduurzamen. Ook bij commerciële partijen kun je nuttige kennis vinden. En dan? Hoe maak je keuzes en pak je door? Je wilt duurzaam wonen met waarde en comfort, maar wel haalbaar en betaalbaar graag.

Woontlekker helpt je inzicht te krijgen in wat geschikt is voor jouw woning, jouw ambities en jouw budget. Onafhankelijk en met kennis van zaken. Met de Woontlekker-cursus Verduurzamingsplan voor je woning krijg je onmisbare kennis om de beschikbare informatie te interpreteren voor jouw eigen woonsituatie. Je krijgt er ideeën voor verbeteropties door om te verduurzamen. En overzicht en inzicht om de juiste keuzes te kunnen maken.

Wie en wat Woontlekker is lees je hier 

Verduurzamingsplan voor je woning

De cursus bestaat uit 4 modules en 10 lessen.

1. Informatie verzamelen

 • Gegevens huishouden
 • Omschrijving van de woning

2. De standaard: Trias Energetica

 • De standaard en de samenhang
 • Mogelijkheden isolatie
 • Belang van ventilatie en kierdichting
 • Van hoog naar laag temperatuurverwarming
 • Hoe koel je?

3. Wensen en knelpunten vertalen in jouw verduurzamingsplan

 • Comfort verbeteren
 • Totaalaanpak verduurzaming bij aankoop woning
 • Energierekening verlagen
 • Belang labelverbetering voor verkoop woning

4. Financiering

 

Praktische informatie pilotcursus

De cursus Verduurzamingsplan voor je woning is een online product. In een tijdsbestek van ongeveer één maand ontvang je een serie mails met het lesmateriaal en links naar websites van de overheid en marktpartijen die bij de onderwerpen aansluiten. Allemaal zorgvuldig geselecteerd op relevantie en juistheid. Het lesmateriaal bestaat uit links naar video’s die speciaal voor jou zijn opgenomen en per les werkbladen en/of checklists die je kunt downloaden.

Jouw huiswerk is je woonsituatie en wensen hiermee in kaart te brengen. Met een les ben je één of twee uur bezig. De opdrachten zijn individueel en eenvoudig te doen. Je bouwt een dossier op dat je als basis voor het verduurzamingsplan van je woning gebruikt.

Heb je interesse? Dan even scrollen, om je aan te melden voor de pilot tegen een vriendenprijs!

Welk van de 5 woningtypes is de jouwe?

 

Doe je mee? Deze cursus focust op vijf types woningen. Als je mee wilt doen kies je vooraf je woningtype, zodat we jou het lesmateriaal kunnen toesturen dat voor jouw situatie geldt. Een deel van het cursusmateriaal gaat er specifiek op in, het andere deel is generiek.

 1. Voorooroorlogs tot 1946
 2. Jaren 1946-1973 << nu beschikbaar als pilot >>
 3. Eerste isolatieperiode (1974-1991) << nu beschikbaar als pilot >>
 4. Gebouwd na 1991
 5. VvE’s tot 8 woonheden

LET OP: in de pilot is deze cursus voor twee woningtypes beschikbaar. Na evaluatie van deze proef is de cursus voor alle vijf woningtypes naar verwachting in het voorjaar gereed. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Cursus aanschaffen

Je kan voor slechts 59 euro de cursus aanschaffen door op de knop hieronder te klikken. Je komt dan terecht op een site van kennis.shop, het platform waar wij onze cursus op verkopen.

 

Waarom deze cursus?

Vooral online kun je veel informatie vinden over het verduurzamen van je woning. Maar na het downloaden van kennis of het doorlopen van een tool, blijf je vaak met een onaf gevoel zitten. Je bent wel op weg, maar de informatie sluit onvoldoende aan op jouw situatie.  Welke keuzes jij kunt maken en in welke volgorde, is er misschien zelfs lastiger door geworden! Het accent ligt ook vaak op technische installaties, terwijl het natuurlijk om veel meer draait dan techniek alleen.

En dat is precies waar deze cursus op focust: het totaaloverzicht voor jouw situatie. Zodat je inzicht en overzicht krijgt om afgewogen te besluiten over het verduurzamen van je woning, zonder dat je daarvoor een Willie Wortel hoeft te zijn. Zo’n cursus bestond nog niet.  Vandaar dat Nelleke en Saskia hem hebben gemaakt.

Voorbij de keuzestress

Lekker wonen in een huis of appartement dat op de toekomst is voorbereid. Duurzaam, comfortabel en met een lage energierekening. Én met een positieve bijdrage aan het klimaat. Dat wil toch iedereen?

Ook jou wensen wij dat perspectief toe, zonder keuzestress. Met de kennis en inspiratie uit de cursus Verduurzamingplan voor je woning kun je weloverwogen de vervolgstappen zetten daar naartoe. Met begeleiding van Nelleke en Saskia, die je met vragen altijd kunt bereiken op info@woontlekker.nl, komt jouw verduurzamingsplan een forse stap dichterbij.

Over de makers

Nelleke Nelis
E
igenaar van Making Space en bouwkundig ingenieur die zich beweegt tussen de wereld van de bouw en die van de particuliere consument. Ze heeft jarenlange ervaring in het informeren en betrekken van bewoners bij nieuwbouw- en verbouwplannen. Met een achtergrond in de bouw en energieadvisering is Nelleke in staat om informatie te vertalen en inzicht te krijgen in wat bewoners willen en hoe je dit koppelt aan een energiebesparingsplan. Meer over Nelleke.

Saskia de Jong
De eigenaar en blogger van Woontlekker is Saskia de Jong. Ze is marketeer en mediamaker in de technische industrie, met een focus op verduurzaming. Als marketeer in de duurzame zakelijke markt vindt zij een extra motivatie ook consumenten te helpen om voor duurzame producten en oplossingen te kiezen. Saskia geeft al geruime tijd online cursussen. Haar bruikbare en verzorgde werkmateriaal staat hoog aangeschreven. Meer over Saskia.

Geef je nu op voor de pilotcursus!

Nelleke en Saskia kennen elkaar al jaren van een zakelijk duurzaam netwerk en werkten onder meer in een EU-project samen. Voor het eerst hebben ze samen een cursus ontwikkeld. Ze verwachten dat ze hiermee in een grote behoefte voorzien.

De makers denken dat de cursus jou écht verder helpt. Maar dat testen ze graag eerst in de praktijk. En daarvan kun jij profiteren.
De cursus Verduurzamingsplan voor je woning gaat straks ruim 100 euro kosten, maar nu betaal je als pilotdeelnemer 59 eu incl btw. Daarvoor krijg je het lespakket per mail, deelname aan een Q&A én een persoonlijk afsluitend telefoongesprek met Nelleke. Tijdens de cursus kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen als iets niet lukt of als je vragen hebt.

Ben je overtuigd? Wil je meedoen met de cursus Verduurzamingsplan voor je woning? Super! Dit is de link naar de betaalpagina. Zorg dat je bij de eerste 15 deelnemers bent!