Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Dikte van isolatie is geen keuze

Dikte van isolatie

10 februari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Dikte van isolatie is geen keuze

Benieuwd hoeveel energie jouw woning verbruikt en hoeveel je eigenlijk zou kunnen besparen? Carl-peter Goossen is dagelijks bezig met enerigeneutraal bouwen en renoveren.  Aan mijn keukentafel legde hij op een zaterdagochtend uit hoeveel energie we jaarlijks verbruiken, hoe we kunnen besparen en wat het begrip energieneutraal nu precies inhoudt. Hieruit blijkt dat de dikte van isolatie geen keuze is als je wilt besparen. Benieuwd? Lees dan verder.

Belang van de dikte van isolatie

Met water en enkele soorten glazen als metaforen maakt hij onder andere helder dat led-verlichting heel zuinig is en dat zonnepanelen voor grootscheepse energiereductie slechts een druppel op de gloeiende plaat zijn. De winst zit hem in het terugbrengen van de energie voor verwarming en warm water, zodat je huis bijna energieneutraal is.

Ik snap nu hoe het in elkaar zit. En jij?

Meer lezen over isolatie kan inde categorie ‘Isoleren‘. Ben je niet van het lezen? We hebben ook verschillende video’s waarin we theorie uitleggen. Er zijn ook video’s over praktijkvoorbeelden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe mensen zelf een nulwoning hebben gerealiseerd. Stuk voor stuk aanraders want het is erg inspirerend!

Meer over Carl-peter

Carl-peter is opgeleid als bouwkundig ingenieur en architect. Hij houdt zich bezig met diepgaande innovatie in de bouw, wat tot uiting komt in zijn projecten. Hij is directeur van Bouwnext. Zijn bureau wordt door opdrachtgevers, aannemers en architecten gevraagd om complexe vraagstukken samen op te pakken, met ontwerpmanagement als uitgangspunt. Integrale ontwerp- en ontwikkelprocessen zijn hierbij het uitgangspunt. Vragen over installaties, de samenhang ertussen en zaken als de dikte van isolatie kan Carl-peter hierdoor goed beantwoorden.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!