Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Download e-book duurzame vloer kiezen

e-book duurzame vloer
Home » Blogs Woontlekker » Download e-book duurzame vloer kiezen

Bij het verduurzamen van je woning denk je wellicht aan een warmtepomp of isolatie. Wellicht heb je dit al gedaan en ben je ‘klaar’ met verduurzamen. Echter, gaat duurzaam wonen veel verder dan dit. Het gaat ook om je interieur en je leefstijl. Hier komt steeds meer aandacht voor in de markt. Zo ook wat betreft de vloer. Een onderdeel in je woning dat een grote investering vormt. Wel zo belangrijk om hier een weloverwogen keuze te maken. Maar hoe kies je nou een duurzame vloer? Welke opties zijn er allemaal? Dit wordt allemaal behandeld in het gratis e-book ‘duurzame vloer kiezen’.

In dit e-book ‘duurzame vloer kiezen’ worden (bijna) alle vloeren behandeld. Bij elke vloer wordt vermeld wat de duurzame voor- en nadelen zijn, zonder hier een waarde-oordeel aan te geven. Voor de een is duurzaamheid namelijk een lange levensduur, terwijl het voor de ander juist gaat om recyclebaarheid. De kernmerken van een duurzame vloer verschillen dus per persoon. het e-book zal je daarom ook geen advies tegenkomen welke vloer het meest duurzaam is.

Inhoud e-book duurzame vloer kiezen

Er is tegenwoordig enorm veel keus als het gaat om vloeren. De een duurzamer dan de ander. En in sommige gevallen wellicht sprake van greenwashing. Om jou te helpen een weloverwogen keuze te maken vind je dan ook een lijst waar je op kan letten bij de keus. Denk bijvoorbeeld aan de vraag: wat is de herkomst van het materiaal? Een materiaal kan heel duurzaam zijn, maar als het vanuit India naar Nederland wordt verscheept, heeft dit veel impact op het klimaat. Daarnaast is het ook moeilijker om te waarborgen dat het materiaal daadwerkelijk duurzaam is gewonnen.

Daarnaast kan je dit nog meer vinden in het e-book

  • Overzicht van ongeveer 30 vloeren
  • Duurzame voor- en nadelen van elke vloer (geld en zachtheid van een materiaal worden niet meegerekend)
  • Tips voor duurzaam leggen en onderhoud (denk hierbij aan viltjes en lijm)
  • Aspecten waar je rekening mee kan houden bij de komst van een nieuwe vloer (bijvoorbeeld vloerverwarming)

Als je het formulier hieronder invult krijg je het e-book ‘duurzame vloer kiezen’ gratis in je mailbox.

Meer dan alleen interieur

Op Woontlekker vind je nog veel andere informatie. Zowel in de vorm van blogs als gratis downloads. Benieuwd naar de andere e-books? Kijk dan op onze Gratis pagina. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Download e-book ventilatie

Download e-book ventilatie

In het e-book kierdichting worden veelvoorkomende luchtlekken en onverwachte luchtlekken op een rijtje gezet.

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!