Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur woningen

Energielabel verplicht

4 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur woningen
Energielabel

Wist je dat het energielabel al sinds 2008 voorgeschreven is? Vanaf 1 januari 2015 is het energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van je woning. Heb je een eigen huis en nog geen energielabel? Dan krijg je in januari of februari een voorlopig label thuisgestuurd. Dit is een indicatie gebaseerd op bouwjaar en type woning. Staat je huis te koop en ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je zelf een label regelen, dat doe je online. Het is 10 jaar geldig.

 

Check de site van RVO en je weet wat je moet doen

Zal ik herhalen wat online zeer duidelijk wordt uitgelegd? Nee! Check de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wat je moet doen en je bent volledig op de hoogte! RVO geeft de informatie overigens weer voor 9 verschillende doelgroepen, eenvoudig te zien op de site. De link hieronder verwijst naar de info voor woningeigenaren.

Nieuw energielabel verplicht sinds 2021

Deze blog stamt uit 2015. Inmiddels is er veel veranderd op het vlak van verduurzaming en de eisen hiervan. Daarom is het energielabel ook niet meer up to date en is ervoor gekozen om in 2021 een nieuw energielabel te creëren. Er is de afgelopen jaren veel kritiek geweest op de manier waarop de labels tot stand kwamen. Het oude energielabel was niet erg betrouwbaar. Zo werd er niet doorgevraagd naar de specificaties van de genomen maatregelen of de hoeveelheid van de toegepaste isolatie. Dankzij de veranderingen krijg je nu een betrouwbare en duidelijke indicatie van hoe zuinig de woning daadwerkelijk is. Wil je meer lezen over het nieuwe verplichte energielabel? Dat kan onder andere op de site van Woonbewust.

Het aanvragen van een energielabel is sinds 2021 wel een stuk duurder geworden. Daarover lees je alles in dit blog van Woontlekker.

 

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!