Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Energiezuinig wonen: de ambitie van Karla

Karla Mulder

1 december 2015

Home » Blogs Woontlekker » Energiezuinig wonen: de ambitie van Karla

Hoe krijg je meer comfort en een betere ventilatie, zonder veel te stoken? Diverse maatregelen om energiezuinig te wonen leverden Karla al wel een lagere energierekening op, maar niet het gewenste comfort. Want het tocht nog steeds en het is vaak kil in de woonkamer. Door een gratis adviesavond voor particulieren bij DNA in de Bouw, kwam ze eind 2014 in aanraking met mensen die veel meer weten over energiezuinig (ver)bouwen.

Je kunt veel zelf, maar niet alles

energiezuinig wonen - buitengevelisolatie

Karla Mulder woont in een leuke tussenwoning in Nijmegen. In 5 jaar tijd deed ze van alles om energiezuinig te wonen. Ze bracht zelf Tonzon folie in de kruipruimte aan, liet triple glas aanbrengen, koos voor een goed geïsoleerde voordeur zonder brievenbus en liet een groendak aanleggen met dakisolatie. Maar met de thermostaat op 19 graden is het toch vaak kil in de woonkamer. In het filmpje vertelt Karla openhartig over haar zoektocht naar de juiste maatregelen. Het maakt duidelijk dat je heel veel zelf kunt, maar niet alles.

Gratis adviesavond energiezuinig wonen

Door een gratis adviesavond voor particulieren bij vereniging DNA in de Bouw kwam ze eind 2014 in aanraking met professionals. Samen maakten ze een plan van aanpak dat in de loop van 2015 is uitgevoerd. Zo is onder meer buitengevelisolatie met houtwolplaten aangebracht, afgewerkt met een stuclaag. Mooi en functioneel. Ook de binnenmuren zijn geïsoleerd.

Dakisolatie 20 cm dik

Dat de onderste isolatielaag van het dak door en door nat was, bleek doordat een dakluik werd gezaagd. Dat veranderde de plannen: een nieuw dak, maar dan wel goed geïsoleerd met een 20 cm dikke isolatie.
In het filmpje vertelt ze dat ze heel blij is met haar nieuwe dakluik. Ze kan nu veel makkelijker op het dak komen. Niet alleen om de zonnepanelen schoon te maken, maar ook om te tuinieren!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!