Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Filmpje: dikte van isolatie is geen keuze

Dikte van isolatie uitleg

10 maart 2015

Home » Blogs Woontlekker » Filmpje: dikte van isolatie is geen keuze

Een nieuw filmpje dat Carl-peter Goossen en ik samen maakten. Het vorige filmpje over ons energiegebruik en energieneutraal wonen deed bij hem snel inspiratie opborrelen voor een filmpje dat isolatie geen keuze is als je lekker wilt wonen. Met 8 theedoosjes en inpakpapier illustreert hij hoe de dikte van (gevel)isolatie kouval in je woning beïnvloedt.

Wil je geen tocht in je huis en lekker wonen? Dan moet je supergoed isoleren. Hoe compacter de woning gebouwd is, des te makkelijker is het om energieverlies te beperken. Aan de hand van 8 ingepakte doosjes laat Carl-peter zien dat de dikte van de isolatie afhankelijk is van het type woning. Met andere woorden: de dikte van de isolatie is geen keuze. Vaak wordt voorbij gegaan aan comfort als energiebesparing met installaties wordt opgelost. Maar met de nieuwe laag temperatuursystemen is het niet altijd even eenvoudig de tocht langs de ramen en wanden kwijt te raken.

Klik hier voor het filmpje dat we eerder maakten.

Het volgende filmpje is al bedacht, maar ideeën die jij voor ons hebt, horen we natuurlijk graag!

Meer dan alleen dikte van isolatie

Op Woontlekker vind je nog veel andere informatie en gaat het niet alleen over de dikte van isolatie. Je vindt bijvoorbeeld informatie over installaties of juist over je tuin vergroenen. Zowel in de vorm van blogs als gratis downloads. Benieuwd naar de e-books? Kijk dan op onze Gratis pagina. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!