blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Filmpje: dikte van de isolatie is geen keuze

10 maart 2015

Een nieuw filmpje dat Carl-peter Goossen en ik samen maakten. Het vorige filmpje over ons energiegebruik en energieneutraal wonen deed bij hem snel inspiratie opborrelen voor een filmpje dat isolatie geen keuze is als je lekker wilt wonen. Met 8 theedoosjes en inpakpapier illustreert hij hoe de dikte van gevelisolatie kouval in je woning beïnvloedt.

Wil je geen tocht in je huis en lekker wonen? Dan moet je supergoed isoleren. Hoe compacter de woning gebouwd is, des te makkelijker is het om energieverlies te beperken. Aan de hand van 8 ingepakte doosjes laat Carl-peter zien dat de dikte van de isolatie afhankelijk is van het type woning. Met andere woorden: de dikte van de isolatie is geen keuze. Vaak wordt voorbij gegaan aan comfort als energiebesparing met installaties wordt opgelost. Maar met de nieuwe laag temperatuursystemen is het niet altijd even eenvoudig de tocht langs de ramen en wanden kwijt te raken.

Klik hier voor het filmpje dat we eerder maakten.

Het volgende filmpje is al bedacht, maar ideeën die jij voor ons hebt, horen we natuurlijk graag!

Andere interessante blogs…

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

In Tersoal bij Sneek, staat sinds eind 2021 een uiterst duurzame woning, 100% energieneutraal. Op het perceel is de woning van Yvonne uit 1881 gesloopt en ervoor in de plaats realiseerde zij er met Harmen hun energieneutrale stek waarover tot in de details is nagedacht. De bouw vanaf de begane grondvloer duurde slechts 5 weken en het resultaat is een woning met een permanent goed binnenklimaat, zonder een traditioneel verwarmings- of koelsysteem.