blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Filmpje: dikte van de isolatie is geen keuze

10 maart 2015

Home » Blogs Woontlekker » Filmpje: dikte van de isolatie is geen keuze

Een nieuw filmpje dat Carl-peter Goossen en ik samen maakten. Het vorige filmpje over ons energiegebruik en energieneutraal wonen deed bij hem snel inspiratie opborrelen voor een filmpje dat isolatie geen keuze is als je lekker wilt wonen. Met 8 theedoosjes en inpakpapier illustreert hij hoe de dikte van gevelisolatie kouval in je woning beïnvloedt.

Wil je geen tocht in je huis en lekker wonen? Dan moet je supergoed isoleren. Hoe compacter de woning gebouwd is, des te makkelijker is het om energieverlies te beperken. Aan de hand van 8 ingepakte doosjes laat Carl-peter zien dat de dikte van de isolatie afhankelijk is van het type woning. Met andere woorden: de dikte van de isolatie is geen keuze. Vaak wordt voorbij gegaan aan comfort als energiebesparing met installaties wordt opgelost. Maar met de nieuwe laag temperatuursystemen is het niet altijd even eenvoudig de tocht langs de ramen en wanden kwijt te raken.

Klik hier voor het filmpje dat we eerder maakten.

Het volgende filmpje is al bedacht, maar ideeën die jij voor ons hebt, horen we natuurlijk graag!

Andere interessante blogs…

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Je woning koel houden kan met glas met een speciale zonwerende coating. Dat houdt in de zomer de warme zonnestralen buiten en maakt het in de woning een stuk koeler. Klinkt ideaal, maar er is – letterlijk en figuurlijk – ook een schaduwkant.