Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Grip op verduurzaming VvE: webinar 8 juni

verduurzaming VvE

11 mei 2021

In de toekomst gaan alle huizen van het gas af. Eind 2021 moeten alle gemeenten het tijdspad hiervan inzichtelijk maken. Maar wat betekent dit nu voor jou als bewoner van een Vereniging van Eigenaren. Hoe realiseer je dat voor een flat met 50 woningen, en dus 50 eigenaren met allemaal een idee en (sterke) wil? Stichting WNR vertelt je meer over de complexe besluitvorming in een webinar op 8 juni. In 1,5 uur word je bijgepraat over de uitdagingen die je kunt ervaren als je jouw VvE wilt verduurzamen. 

De verantwoordelijkheid van een bestuur van een Vereniging van Eigenaars is erg groot. Een VvE heeft een belangrijke rol bij het in stand houden van het appartementencomplex, technisch, organisatorisch en financieel. Daar is nu ook de energietransitie bijgekomen… Dit maakt het voor de VvE nog ingewikkelder. Je moet immers rekening houden met toekomstige ontwikkelingen die nog niet volledig te overzien zijn.

Het huishoudboekje van de VvE laat de gezondheid van de VvE zien. Het is een belangrijk fundament voor het langjarig in stand houden van het appartementencomplex. Bovendien: het behoud van je woning als onderdeel van een appartementencomplex heeft veel invloed op je woonplezier. Nog los van de waardeontwikkeling van het vastgoed, je woning, je eigen vermogen. Het is dus ontzettend belangrijk om hier op een serieuze manier mee om te gaan!

Tijdens het webinar komt aan de orde:

  • De opgave van de energietransitie voor de VvE
  • Hoe organiseer je als vereniging grote en complexe aanpakken
  • Voldoen aan nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen
  • Praktische voorbeelden van energieneutraal verduurzaamde VvE’s
  • Vragenronde

Sprekers zijn direct betrokkenen bij stichting WNR: Clarence Rose, Carl-peter Goossen, Egbert de Jong (voorzitter) en Walter van Steenis (directeur). De bijeenkomst is deels interactief, stel dus gerust alle vragen die je hebt!

Wie, wat, waar en wanneer?

Het webinar wordt gegeven op 8 juni 2021 van 19:30 tot ca 21:00 uur.

Doe je met andere bewoners of betrokkenen mee? Laat iedereen zich individueel aanmelden.

Op de dag van het webinar ontvangt iedereen die zich vooraf heeft aangemeld rond 12 uur de mail met een link naar de Zoom-meeting (houd de spambox in de gaten). 

Iedereen kan gratis meedoen. Aanmelden kan hier.

Waarom meedoen?

Stichting WNR organiseert dit webinar voor VvE-besturen die werk maken van hun uitdagingen. Na deze online bijeenkomst heb je beter in beeld wat de uitdagingen zijn voor jouw VvE als je wilt verduurzamen. Als VvE-bestuur doe je niet alleen belangrijke kennis op. Je kunt er ook je positie mee versterken en daarmee de besluitvaardigheid van de VvE in zijn geheel. Zeker een aanrader!

Wie is stichting WNR?

WNR (Stichting WoonlastenNeutraal Renoveren) verhoogt de renovatiesnelheid, verlaagt de kosten en past innovatieve en geaccepteerde renovatieoplossingen toe. WNR stimuleert de samenwerking van mkb bouwteams en ondersteunt de kennisontwikkeling en kwaliteit van de deelnemers. De bewoner (en vereniging van eigenaren) betaalt niets extra voor de duurzame renovatie als het huishoudboekje op orde is en krijgt een moderne woning of appartement zonder aardgas met blijvend lage woonlasten. Dankzij voorspelbaar energieverbruik dat WNR 30 jaar garandeert.

Graag tot ziens op 8 juni 2021!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!