Profiteer van extra ISDE-subsidie voor biobased isolatie vanaf 2024. Verduurzaam je woning en bespaar nog meer met deze bonus.
BLOGS
Vind hier de laatste heldere blogs over energieneutraal wonen
Groen
Wie aan duurzaamheid denkt, denkt aan groen. Maar binnen duurzaamheid heb je veel verschillende gradaties van groen. Als je gaat isoleren kun je bijvoorbeeld uit verschillende soorten isolatiemateriaal kiezen, de een veel groener dan de ander. Dit komt door factoren als biobased materiaal, maar ook door zaken als recyclebaarheid en hoe duurzaam de grondstof wordt geproduceerd.
Iedereen wil groen bezig zijn. Vind jij het gebruik van biobased materiaal belangrijk of juist hoe lang het materiaal meegaat? Waar jouw voorkeur ook ligt, of misschien heb je deze (nog) niet, in deze categorie vind je interessante blogs die allemaal in het teken staan van ‘Groen’.
In deze categorie van Woontlekker vind je voornamelijk blogs terug die gaan over biobased bouwen, biobased bouwmaterialen en biobased projecten. Maar er is in deze categorie ook plek voor andere groene zaken zoals de tuin en regenwater.
Kalkhennep alternatief voor beton en isolatie?
Kalkhennep kan op veel verschillende manieren worden ingezet onder andere als alternatief voor beton en isolatie.
Handboek Biobased na-isoleren met tips voor duurzaam dak
Handboek Biobased na-isoleren daken van Building Balance. Detailtekeningen laten zien hoe je na-isoleert met ecologische bouwmaterialen.
Biobased isolatiemateriaal van overbodig bermgras
Biobased isolatiemateriaal wordt steeds populairder. Vaak wordt het speciaal verbouwd, maar dit bermgras is overbodig en dus duurzamer!
Gids Biobased isoleren boordevol kennis, materialen en adressen
De Gids Biobased isoleren zit boordevol kennis, materialen, adressen van 170 biobased bedrijven in Nederland en België. Uitgave oktober 2023.
Meer regenwater voor je tuin: van regenton tot tuinslang
Met droogte op komst moet je water verstandig gebruiken. Lees hier hoe je meer regenwater voor je tuin kan opvangen.
Bouwboeren zaaien de basis voor jouw huis
In Tull en ’t Waal staat op de oogstlocatie van BouwBoeren de hennep eind juni al aardig hoog en zijn ook al sprietjes van twee soorten sorghum te zien. Als de gewassen worden geoogst zullen zij niet geconsumeerd worden, maar...
Groene gevel: goed voor het milieu en je portemonnee?
Is een groene gevel een optie voor jouw woning? Groene daken zijn al een tijdje in opmars. Je ziet ze op kantoorgebouwen, bushokjes en ook steeds meer bij particulieren thuis. Vergroening van de omgeving krijgt steeds meer...
Jouw dak vergroenen: van sedumdak tot daktuin
Je dak vergroenen is aantrekkelijk. Het concept bestaat al sinds midden vorige eeuw, alleen werd het toen nog niet breed toegepast. Maar, nu de nadruk steeds meer komt te liggen op duurzaamheid en milieu, is het niet gek dat je...
Biobased bouwmaterialen overzicht in catalogus WUR
Aan de slag met biobased bouwmaterialen voor bouw of renovatie? De catalogus van WUR geeft goed overzicht van materialen met karakteristieken.
Regenwater opvang voor wc, was en tuin spaart drinkwater
Regenwater opvang voor wc, was en tuin spaart drinkwater. Via regenpijp naar een waterzak in de kruipruimte is een uitvinding van JustNimbus.
Klimaatpositief ONS Natuurhuis biobased met geperst stro
Biobased bouwen levert naast energiebesparing veel andere voordelen op, dat laat het concept ONS Natuurhuis zien.