blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Hoe maak je ventilatie hip?

19 april 2016

Home » Blogs Woontlekker » Hoe maak je ventilatie hip?

Duizelig, hoofdpijn, misselijk. Die risico’s loop je met onvoldoende ventilatie in huis. Ga je je huis isoleren, dan is het belangrijk verse lucht van buiten naar binnen te halen. Want isoleren en ventileren gaan samen op. Maar ventilatie is niet hip. Hoe dat komt? Je ervaart het niet, je voelt het niet, tot je klachten krijgt. Op de installatievakbeurs VSK 2016 trof ik een nieuwe mechanische woonhuisventilator op de stand van BUVA. Jordy Schouten vertelt hoe zijn bedrijf ventilatie hip maakt.

Verse schone lucht in huis is belangrijk voor je eigen gezondheid. Als je je huis (beter) gaat isoleren, moet je ook (beter) gaan ventileren. Isoleren gaat dus samen op met ventileren: je pakt je huis in, dus verse lucht moet je organiseren. Op het moment dat de ramen niet open kunnen of als dat onvoldoende is, helpt een woonhuisventilator een handje mee.

Woonhuisventilator regelt luchtkwaliteit

De Q-Stream is de nieuwe woonhuisventilator van BUVA die je op zolder plaatst. Hij ventileert de woning in zijn geheel ventileert als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je onder de douche stapt, gaat koken, of als je een feestje viert en de huiskamer vol mensen zit. De overtreffende trap is de SmartStream. Die ventileert op basis van de luchtkwaliteit in de verschillende kamers. Is de luchtkwaliteit goed of slecht, dan bepaalt de ventilator zelf dat hij minder of meer moet aan- en afvoeren. Hij registreert op basis van zijn metingen of hij aan het werk moet en voert verse lucht automatisch af en aan. Alleen ventileren in de ruimtes waar het op dat moment noodzakelijk is, is natuurlijk energiezuiniger dan een systeem dat de gehele woning ventileert.

Wordt ventilatie zo hip?

De nieuwe ventilatiesystemen zijn op basis van een app te bedienen. Zo kun je makkelijk zien of de luchtkwaliteit op peil is, want hij laat zien hoe de luchtkwaliteit van de woning op dat moment is. Ventilatie wordt er in ieder geval al een stukje leuker door!

Op de site van BUVA lees je meer over de woonhuisventilatoren en kun je ook een brochure downloaden.

Andere blogs over ventilatie

WTW ververst lucht met behoud van warmte

Altijd verse lucht in je huis met balansventilatie

Andere interessante blogs…

Ventileren voor dummies

Ventileren voor dummies

Je woning goed ventileren is belangrijk voor je comfort én je gezondheid. ‘Ventileren voor dummies’ maakt ventileren toegankelijk.