Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

HR++ glas isoleert, geeft comfort en levert geld op

20 juli 2015

Home » Blogs Woontlekker » HR++ glas isoleert, geeft comfort en levert geld op

In dit filmpje vertelt Egbert de Jong van JongZeeuw architecten welke soorten glas er zijn. Centraal staat HR++ beglazing. Dit is isolatieglas dat veel comfort geeft en energie spaart. Het wordt in de nieuwbouw inmiddels vrijwel standaard toegepast, maar is ook de juiste keuze bij renovatie of verbouwing. In het huis waarin wij zomer 2015 introkken, heb ik aan de zuidkant een nieuw kozijn laten plaatsen met openslaande deuren. En, je raadt het al, er zit HR++ glas in.

Egbert gaat specifiek in op de voordelen van HR++ glas en noemt een kostenbesparing van 140 euro per jaar bij een oppervlak van 10m2, vergeleken met enkel en dubbel glas. Natuurlijk moet je eerst investeren en is de aanschaf duurder, maar vervanging van oude ramen levert snel direct geld op. Ik heb gelezen dat je het binnen 2 jaar terugverdient. Hij vertelt ook over de samenstelling van het glas en de invulling met isolerend gas. Een coating op de glasplaat laat zonnestralen door en weerkaatst de warmte van binnen. Die coating is een warmtereflecterend dun metaallaagje.

HR++ glas heeft hoge isolatiewaarde

Deze afbeelding heb ik ook in het filmpje verwerkt. De U-waarde geeft de isolatiewaarde van het glas aan. De gradenlijn laat zien hoe warm of koud het is dichtbij het raam. Nogal een verschil!

Dubbel glas verloop

Als je gaat googlen kom je cijfers tegen dat de isolatiewaarde minimaal 2,5 x beter is dan standaard dubbel glas. Ook Egbert noemt zulke cijfers. Hij meent tevens dat er bij consumenten nog veel onbekend is over de voordelen van dit type beglazing. Terwijl het zowel comfort als financieel voordeel oplevert.

Meer informatie over glas?

Woontlekker heeft een e-book gemaakt om je te helpen bij het kiezen van nieuw glas in je woning. We vertellen over de verschillende soorten, maar ook over het belang van kozijnen en tochtstrips. Interessant voor alle woningeigenaren! Je downloadt ‘m hier.

Maar op Woontlekker vind je nog veel meer dan alleen informatie over HR++glas. Bijvoorbeeld blogs over isoleren of over de nieuwste ontwikkelingen bij thuisbatterijen. We hebben ook nog andere e-books, deze vind je op onze Gratis pagina. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!