Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Inspiratie tv, site en magazine: Ons huis Verdient Het

energieneutrale woningrenovatie

Door Saskia de Jong

6 mei 2015

Heb je op televisie al eens het programma ‘Ons Huis Verdient Het’ gezien? In 2014 was er al een serie uitzendingen over hoe je energieneutraal kunt wonen zonder energiekosten. Dit voorjaar is een nieuwe serie gestart, met daarin veel inspiratie en voorbeelden uit het hele land.

Ons Huis Verdient Het is een initiatief van Energiesprong, een innovatieprogramma van de overheid om energieneutraal wonen te stimuleren. Energiesprong startte in 2010 als ambitieuze aanjager om woningen en gebouwen te verduurzamen. Het doel: de markt stimuleren met ideeën, geld en kennis. We blijken in Nederland jaarlijks 13 miljard uit te geven aan energiekosten. Een enorm bedrag dat ook gebruikt kan worden om woningen energieneutraal te bouwen of te renoveren. Dat levert je veel comfort op en spaart het milieu.

Je huis betaalbaar renoveren

Ons Huis Verdient Het heeft een grote groep partijen in beweging gebracht die samen aan de slag zijn gegaan. Dat heeft er toe geleid dat renovaties van koopwoningen vanaf volgend jaar betaalbaar en snel gerealiseerd kunnen worden. Dit is de zogenaamde Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Op de site lees je er meer over, deze aanpak worden Upgrades genoemd: een renovatie binnen 10 dagen en met woonlasten die gelijkblijven. Er worden tot 2016 overal in het land pilotwoningen gebouwd. Die dienen als voorbeeld voor de Upgrades die vanaf 2016 op de markt komen. Je kunt op de site een check doen of jouw gemeente al meedoet. Wil je hier meer over weten dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op de site. Je kunt er je ook inschrijven voor een regelmatige nieuwsbrief.

Op de website tevens voorbeelden van aangepakte huurwoningen onder knop ‘voor/na’. Ongelofelijk wat zo’n verbouwing doet met de woning!

TV en magazine

Het tv-programma bekijk je op RTL4 in het weekend. Kijk op http://onshuisverdienthet.tv/. Je kunt er ook gemiste uitzendingen bekijken. Het tv-programma trok de afgelopen 2 seizoenen 4 miljoen kijkers.
Ons huis verdient het maakt ook regelmatig een leuk online magazine, getiteld Huisnr. Hier bekijk je de laatste editie.

 

 

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!