Met isoleren kan je veel wooncomfort krijgen en milieuwinst behalen. Maar er gaan ook veel dingen fout bij isolatie. Hier lees je wat.
BLOGS
Vind hier de laatste heldere blogs over energieneutraal wonen
Isoleren
Als je je woning wilt verduurzamen heb je je waarschijnlijk verdiept in isoleren (tenzij je een nieuwbouw woning hebt). Als je je woning isoleert, breng je als het ware een jas aan om je huis, aan de binnenkant of de buitenkant. Zo blijft het in de winter lekker warm, en in de zomer lekker koel.
Isoleren kan iedereen doen, ongeacht de grootte van de portemonnee. Kleine aanpassingen doen in je woning als tochtstrips of een brievenbusklep, kunnen al een hoop comfort opleveren. Als je echt veel verschil wil merken, ook op je bankrekening, zul je waarschijnlijk je muren, dak, vloer en ramen goed willen isoleren. Dit vergt uiteraard een veel grotere investering dan enkel tochtstrips plaatsen.
In deze categorie vind je blogs die alles te maken hebben met isolatie. Van klussen die je zelf kunt uitvoeren tot klussen die je waarschijnlijk laat uitvoeren. Van een kleine investering tot een grote investering. Maar ook de theorie van isoleren en voor- en nadelen vind je terug in blogs in deze categorie.
Klaar met isoleren? Verdiep je dan in duurzame installaties als je dat nog niet hebt gedaan!
PUR-schuim isolatie en gezondheid, waar moet je op letten?
PUR-schuim en gezondheid: het belangrijkst bij (na-)isolatie is de juiste verwerking. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar bedrijf inschakelt. Voor bedrijven die werken met PUR is nu een opleiding verplicht.
Oudere woning isoleren loont (vaak)
Je oudere woning isoleren loont financieel gezien, maar wel als je boven modaal verdient en een koopwoning hebt.
Standaard en streefwaarden nieuwe maat voor woningisolatie
De standaard en streefwaarden voor woningisolatie helpen je in samenhang isolatiemaatregelen te kiezen die bijdragen aan van het gas af te gaan.
Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant
Je woning koel houden kan met glas met een speciale zonwerende coating. Dat houdt in de zomer de warme zonnestralen buiten en maakt het in de woning een stuk koeler. Klinkt ideaal, maar er is – letterlijk en figuurlijk – ook een schaduwkant.
Koudebrug, wat is het en wat vooral niet?
Koudebruggen. Of zijn het toch thermische bruggen of juist warmtebruggen? Op internet vind je verschillende terminologie en uiteenlopende informatie. Wij vroegen het bouwkundig expert Dirk Jan Karsten van de Luchtdichtshop. De...
Tips om kierdichting zelf te doen voor energiebesparing en minder tocht
Door naden en kieren tocht het in je woning en loopt je energieverbruik op. In deze blog tips om kierdichting zelf te doen voor minder tocht.
Vacuümglas: voor monumentale panden of alle woningen?
Op zoek naar nieuw glas in je (monumentale) kozijnen om je woning te verduurzamen? Misschien is vacuümglas wel iets voor jou.
Hoe kies je een duurzaam kozijn?
Kozijnen voor raam, pui of buitendeur zijn er in hout, aluminium, kunststof, staal. Waar let je op als je een duurzaam kozijn wilt kiezen?
Kierdichting tips van passiefhuis ontwerper
Jan Geerts bouwde zijn eigen passiefhuis. Het meetresultaat van de kierdichting is een factor 3 beter dan waaraan een passiefhuis moet voldoen.
Ruiten met HR++ glas verbeteren het comfort in je woning
Heb jij oud dubbel glas? Goed idee dat te vervangen. Het heeft de kwaliteit van huidig enkel glas! Wij vervingen 7 ruiten voor HR++ glas.
Dankzij vloerisolatie nooit meer koude voeten
Geen koude voeten meer, want aan de onderkant van onze begane-grondvloer in de kruipruimte zijn Tonzon Thermoskussens aangebracht.