Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

 

 

BLOGS

Vind hier de laatste heldere blogs over energieneutraal wonen

 

 

Home » Isoleren

Isoleren

Als je je woning wilt verduurzamen heb je je waarschijnlijk verdiept in isoleren (tenzij je een nieuwbouw woning hebt). Als je je woning isoleert, breng je als het ware een jas aan om je huis, aan de binnenkant of de buitenkant. Zo blijft het in de winter lekker warm, en in de zomer lekker koel.

Isoleren kan iedereen doen, ongeacht de grootte van de portemonnee. Kleine aanpassingen doen in je woning als tochtstrips of een brievenbusklep, kunnen al een hoop comfort opleveren. Als je echt veel verschil wil merken, ook op je bankrekening, zul je waarschijnlijk je muren, dak, vloer en ramen goed willen isoleren. Dit vergt uiteraard een veel grotere investering dan enkel tochtstrips plaatsen.

In deze categorie vind je blogs die alles te maken hebben met isolatie. Van klussen die je zelf kunt uitvoeren tot klussen die je waarschijnlijk laat uitvoeren. Van een kleine investering tot een grote investering. Maar ook de theorie van isoleren en voor- en nadelen vind je terug in blogs in deze categorie.

Klaar met isoleren? Verdiep je dan in duurzame installaties als je dat nog niet hebt gedaan!

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Je woning koel houden kan met glas met een speciale zonwerende coating. Dat houdt in de zomer de warme zonnestralen buiten en maakt het in de woning een stuk koeler. Klinkt ideaal, maar er is – letterlijk en figuurlijk – ook een schaduwkant.

Lees meer
Koudebrug, wat is het en wat vooral niet?

Koudebrug, wat is het en wat vooral niet?

Koudebruggen. Of zijn het toch thermische bruggen of juist warmtebruggen? Op internet vind je verschillende terminologie en uiteenlopende informatie. Wij vroegen het bouwkundig expert Dirk Jan Karsten van de Luchtdichtshop. De...

Lees meer
Woontlekker helder verhaal over energieneutraal

Welkom op Woontlekker!


Hier lees je hoe je een energiezuinig huis realiseert en wat dat oplevert. Woningeigenaren vertellen hoe ze lekker wonen en hun energiekosten verlagen. Ook vind je hier tips&tricks. Voor bewoners en woningeigenaren.

We wensen je veel inspiratie!