blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Kozijnen tochtvrij met speciale tapes

5 maart 2015

Tocht en koudeval voorkom je door een goede luchtdichtheid van je woning. Dat is belangrijk voor het gevoel van comfort. Kozijnen maak je tochtvrij met speciale tapes. Dit liet ik mij vertellen op de Bouwbeurs 2015 door Dirk-Jan Karsten, die – zoals hij zegt – luchtdichtheid verkoopt.

Je kunt bijvoorbeeld tijdens de bouw of verbouw speciale tapes en folies gebruiken om de ruimte tussen kozijn en binnenmuur zo goed af te plakken dat er geen kieren meer zijn. Zijn belangrijkste advies: combineer je dat met aangebrachte isolatie, dan spaart je dat ook energie.

Naast het interview met Dirk-Jan op de beurs bevat deze blog nog een filmpje. Dirk-Jan heeft zelf ook een filmpje gemaakt, dat laat zien hoe je zo’n klus aanpakt.
Bekijk zijn filmpje.

 

Andere interessante blogs…

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

In Tersoal bij Sneek, staat sinds eind 2021 een uiterst duurzame woning, 100% energieneutraal. Op het perceel is de woning van Yvonne uit 1881 gesloopt en ervoor in de plaats realiseerde zij er met Harmen hun energieneutrale stek waarover tot in de details is nagedacht. De bouw vanaf de begane grondvloer duurde slechts 5 weken en het resultaat is een woning met een permanent goed binnenklimaat, zonder een traditioneel verwarmings- of koelsysteem.