Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Lagere energienota leidt tot extra verbruik

energiezuinig wonen blog Woontlekker

15 januari 2016

Home » Blogs Woontlekker » Lagere energienota leidt tot extra verbruik

Een lagere energienota kan leiden tot meer energieverbruik. Dit komt doordat woningen met betere isolatie de verwarming graag wat hoger vinden. Deze conclusie komt uit het onderzoek van Erdal Aydin van de Tilburg University.

Het effect van energiebesparingen wordt voor ongeveer een derde teniet gedaan, omdat huishoudens meer energie gaan gebruiken bij een lage rekening. Econoom Erdal Aydin van de Tilburg University kwam tot deze conclusie na onderzoek van twee belangrijke energiebesparende maatregelen: het verplichte energielabel voor huishoudelijke apparaten en de strengere isolatievoorschriften voor nieuwbouwwoningen.

Het onderzoek en persbericht van Tilburg University over dat een lagere energienota leidt tot extra verbruik zijn jammergenoeg niet (meer) in te zien.

Ons gedrag verandert

Beide maatregelen hebben een positief effect op het energieverbruik, maar het gedrag van de consument verandert. In een beter geïsoleerd huis wordt de verwarming vaak een graadje hoger gezet. En wij kiezen nog geregeld voor goedkope apparaten die energie slurpen, ten koste van zuinige apparaten. Die zijn weliswaar iets duurder in de aanschaf, maar veel goedkoper in het gebruik. Uit het onderzoek blijkt ook dat huiseigenaren zuiniger zijn dan huurders.

Heb jij energiebesparende maatregelen toegepast in je huis? Let dus op je thermostaat!

Meer op Woontlekker

Op Woontlekker vind je nog veel andere informatie. Zowel in de vorm van blogs als gratis downloads. Benieuwd naar de andere e-books? Kijk dan op onze Gratis pagina. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Wat is netcongestie?

Wat is netcongestie?

Netcongestie kan invloed hebben op ieders stroomtoevoer en energierekening. Blog over het hoe, wat en waarom.

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!