Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Lagere energienota leidt tot extra verbruik

energiezuinig wonen blog Woontlekker

Door Saskia de Jong

15 januari 2016

Een lagere energienota kan leiden tot meer energieverbruik. In een beter geïsoleerd huis staat de verwarming vaak een graadje hoger.

Het effect van energiebesparingen wordt voor ongeveer een derde teniet gedaan, omdat huishoudens meer energie gaan gebruiken bij een lage rekening. Econoom Erdal Aydin van de Tilburg University kwam tot deze conclusie na onderzoek van twee belangrijke energiebesparende maatregelen: het verplichte energielabel voor huishoudelijke apparaten en de strengere isolatievoorschriften voor nieuwbouwwoningen.

Ons gedrag verandert

Beide maatregelen hebben een positief effect op het energieverbruik, maar het gedrag van de consument verandert. In een beter geïsoleerd huis wordt de verwarming vaak een graadje hoger gezet. En wij kiezen nog geregeld voor goedkope apparaten die energie slurpen, ten koste van zuinige apparaten. Die zijn weliswaar iets duurder in de aanschaf, maar veel goedkoper in het gebruik. Uit het onderzoek blijkt ook dat huiseigenaren zuiniger zijn dan huurders.

Heb jij energiebesparende maatregelen toegepast in je huis? Let dus op je thermostaat!

Hier lees je het persbericht van Tilburg University.

Andere interessante blogs…

Gas besparen? 5 tips

Gas besparen? 5 tips

Met stijgende gasprijzen door het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen en internationale spanningen ben je vast...

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!