Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Lid van een VVE en op zoek naar energiebesparing?

VVE energiebesparing Woontlekker

14 oktober 2015

Home » Blogs Woontlekker » Lid van een VVE en op zoek naar energiebesparing?
Woon je in een appartement, zit je bij een VVE en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van energiebesparing? Ik ontdekte online een informatieve brochure voor jouw VVE. Die is uitgegeven door een paar bedrijven samen, waaronder de uitgever van het blad Appartement & Eigenaar. ‘Investeer nu in comfort én een gezonde woonomgeving zonder stijging van de huidige maandlasten’ kopt de brochure. Dit collectief van bedrijven gebuikt de financiële besparing van de verduurzaming van je woning voor een kortlopende lening. Dat levert aanzienlijke meerwaarde en ze garanderen de VVE dat de maandelijkse lasten niet zullen stijgen.

Scan geeft inzicht in duurzame maatregelen

Je start zo´n traject met een vrijblijvende scan, een bouwtechnische keuring. Die geeft inzicht in welke duurzame maatregelen mogelijk zijn. En hoe jouw woning of complex wordt aangepakt en gefinancierd. In de brochure ook een overzicht van oplossingen zoals voor glas, kozijnen, isolatie, groene daken en verwarmingsketels. Deze brochure is gemaakt door Planbuilding, Appartement & Eigenaar, Ribank en VvE Finance.

Stoa torens Maastricht besparen 150.000 kWh per jaar

Een (reken)voorbeeld in de brochure gaat over de duurzame renovatie van een appartementencomplex in Maastricht, de Stoa torens, met 3 VVE’s. Daarover ook een interview op de site, getiteld : 150.000 kWh bespaard. Ik heb even uitgezocht hoeveel dat ongeveer is: 34.500 euro, per jaar dus. De terugverdientijd van alle aanpassingen ligt rond de 2,5 jaar. Ik vermoed wel dat het om heel veel woningen gaat, want er zijn 12 torens, maar toch! Het artikel met de brochure download vind je hier.

VVE Gouden Leeuw: meer comfort, minder energie

Op de site van Appartement & Eigenaar nog een ander lezenswaardig interview over de renovatie van een gedateerd appartementencomplex met 395 eigenaren in Amsterdam Zuidoost, VVE Gouden Leeuw. Resultaat van deze grote aanpak is een veel beter comfort en aanzienlijke energiebesparing. Interessant om te lezen, er komen verschillende mensen in aan het woord.

Website biedt veel info voor VVE’s

De website Appartement & Eigenaar heeft veel informatie over bouwen en verbouwen. Van slimme LED-oplossingen voor de parkeergarage tot zonnepanelen. Een overzicht van een aantal keurmerken die je tegenkomt bij bouw en renovatiewerk vind je hier. Heb jij interessante bronnen en/of ervaringen? Leuk als je ze deelt!

Andere interessante blogs…