Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Luchtdicht tape van SIGA in nieuw kozijn

luchtdicht tape

3 juli 2015

Home » Blogs Woontlekker » Luchtdicht tape van SIGA in nieuw kozijn

In dit filmpje brengt Dirk Jan Karsten van de Luchtdichtshop luchtdicht tape aan voor het luchtdicht aansluiten van het nieuwe kozijn op de kalkzandsteen muur in het huis dat ik voorjaar 2015 kocht. De kieren en naden zijn nu helemaal afgedicht. Zoek je naar energiezuinige maatregelen in combinatie met prettig en gezond leefcomfort binnen én ben je aan het verbouwen, dan raad ik je aan dit soort mogelijkheden te onderzoeken. Uit deze video blijkt dat je deze klus heel goed zelf kunt doen. Het materiaal kost tussen de 2 en 3 euro per meter, afhankelijk van soort en maat. Een goede investering dus!

 

Het luchtdicht tape van fabrikant SIGA heeft een extreme hechting en wordt levenslang gegarandeerd. Het is voorgevouwen en plakt direct op kozijn en muur. Doordat het deels is geperforeerd kan er zo overheen worden gestuct.
Luchtdichtheid is belangrijk om energieverlies te voorkomen. Ook al heb ik dit tape maar bij 1 kozijn aangebracht, het is een begin. Mocht ik over een aantal jaren andere kozijnen vervangen, dan zal de luchtdichtheid in huis verder verbeteren. Dirk Jan legt dat in dit filmpje ook uit.

‘College’ over luchtdichtheid en ventilatie

Tijdens het aanbrengen geeft Dirk Jan ook een kort college over het effect van luchtdichtheid en het belang van ventileren. Ik interviewde Dirk Jan dit jaar al eerder over kozijnen tochtvrij maken met speciale tapes. Dat is dit filmpje.

Ik heb het kozijn met buitendeur laten vervangen door een even groot kozijn met twee openslaande deuren en ramen aan weerszijden. Dat heeft dit 70-er jaren huis een compleet nieuwe uitstraling gegeven!

Belang van ventilatie!

Als je je huis isoleert en luchtdicht maakt is het des te belangrijker dat je ventilatie op orde is. Wil je meer lezen over wat ventilatie precies is, hoe je een ventilatieplan maakt, welke ventilatiesystemen er zijn en wat het belang ervan is? Download dan ons e-book en ontvang naast kennis ook praktische tips hoe jezelf aan de slag kunt gaan. Het is helemaal gratis! Op onze ‘Gratis‘ pagina vind je meer van dit soort downloads.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!