blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Luchtdicht tape van SIGA in nieuw kozijn

3 juli 2015

Home » Blogs Woontlekker » Luchtdicht tape van SIGA in nieuw kozijn

In dit filmpje brengt Dirk Jan Karsten van de Luchtdichtshop tape aan voor het luchtdicht aansluiten van het nieuwe kozijn op de kalkzandsteen muur in het huis dat ik voorjaar 2015 kocht. De kieren en naden zijn nu helemaal afgedicht. Zoek je naar energiezuinige maatregelen in combinatie met prettig en gezond leefcomfort binnen én ben je aan het verbouwen, dan raad ik je aan dit soort mogelijkheden te onderzoeken. Uit deze video blijkt dat je deze klus heel goed zelf kunt doen. Het materiaal kost tussen de 2 en 3 euro per meter, afhankelijk van soort en maat. Een goede investering dus!

 

Het tape van fabrikant SIGA heeft een extreme hechting en wordt levenslang gegarandeerd. Het is voorgevouwen en plakt direct op kozijn en muur. Doordat het deels is geperforeerd kan er zo overheen worden gestuct.
Luchtdichtheid is belangrijk om energieverlies te voorkomen. Ook al heb ik dit tape maar bij 1 kozijn aangebracht, het is een begin. Mocht ik over een aantal jaren andere kozijnen vervangen, dan zal de luchtdichtheid in huis verder verbeteren. Dirk Jan legt dat in dit filmpje ook uit.

‘College’ over luchtdichtheid en ventilatie

Tijdens het aanbrengen geeft Dirk Jan ook een kort college over het effect van luchtdichtheid en het belang van ventileren. Ik interviewde Dirk Jan dit jaar al eerder over kozijnen tochtvrij maken met speciale tapes. Dat is dit filmpje.

Ik heb het kozijn met buitendeur laten vervangen door een even groot kozijn met twee openslaande deuren en ramen aan weerszijden. Dat heeft dit 70-er jaren huis een compleet nieuwe uitstraling gegeven!

Andere interessante blogs…

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Zonwerend glas heeft ook een schaduwkant

Je woning koel houden kan met glas met een speciale zonwerende coating. Dat houdt in de zomer de warme zonnestralen buiten en maakt het in de woning een stuk koeler. Klinkt ideaal, maar er is – letterlijk en figuurlijk – ook een schaduwkant.