Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Luchtdicht tape van SIGA in nieuw kozijn

Door Saskia de Jong

3 juli 2015

In dit filmpje brengt Dirk Jan Karsten van de Luchtdichtshop tape aan voor het luchtdicht aansluiten van het nieuwe kozijn op de kalkzandsteen muur in het huis dat ik voorjaar 2015 kocht. De kieren en naden zijn nu helemaal afgedicht. Zoek je naar energiezuinige maatregelen in combinatie met prettig en gezond leefcomfort binnen én ben je aan het verbouwen, dan raad ik je aan dit soort mogelijkheden te onderzoeken. Uit deze video blijkt dat je deze klus heel goed zelf kunt doen. Het materiaal kost tussen de 2 en 3 euro per meter, afhankelijk van soort en maat. Een goede investering dus!

Bekijk hier het filmpje

Het tape van fabrikant SIGA heeft een extreme hechting en wordt levenslang gegarandeerd. Het is voorgevouwen en plakt direct op kozijn en muur. Doordat het deels is geperforeerd kan er zo overheen worden gestuct.
Luchtdichtheid is belangrijk om energieverlies te voorkomen. Ook al heb ik dit tape maar bij 1 kozijn aangebracht, het is een begin. Mocht ik over een aantal jaren andere kozijnen vervangen, dan zal de luchtdichtheid in huis verder verbeteren. Dirk Jan legt dat in dit filmpje ook uit.

‘College’ over luchtdichtheid en ventilatie

Tijdens het aanbrengen geeft Dirk Jan ook een kort college over het effect van luchtdichtheid en het belang van ventileren. Ik interviewde Dirk Jan dit jaar al eerder over kozijnen tochtvrij maken met speciale tapes. Dat is dit filmpje.

Ik heb het kozijn met buitendeur laten vervangen door een even groot kozijn met twee openslaande deuren en ramen aan weerszijden. Dat heeft dit 70-er jaren huis een compleet nieuwe uitstraling gegeven!

Andere interessante blogs…

Gas besparen? 5 tips

Gas besparen? 5 tips

Met stijgende gasprijzen door het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen en internationale spanningen ben je vast...

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!