Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Meer geld lenen voor energieneutrale woning

Door Saskia de Jong

9 januari 2015

2-1 kap Tiel 4Als je je duurzame ambities waarmaakt draagt de overheid een steentje bij. Die komt woningeigenaren namelijk sinds eind 2014 tegemoet met een verhoogd bedrag dat je kunt lenen als je je woning energieneutraal maakt. Het hypotheekbedrag dat je extra kunt lenen gaat van € 13.500 naar € 25.000.
Lees hier meer over op rijksoverheid.nl

Ook provincies en gemeentes stimuleren je renovatie

Maar er zijn meer stimulansen. Bijvoorbeeld: als je in de gemeentes Wageningen, Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem of Zutphen woont, kun je gebruik maken van een aantrekkelijke lening. De provincie Gelderland heeft een fonds opgezet, dat particuliere woningeigenaren een lening verstrekt om een energieneutrale renovatie te financieren. Je kunt minimaal 25.000 euro en maximaal 50.000 euro lenen tegen 2% rente. Dat is dus aantrekkelijker dan een lening bij een bank. Uiterlijk 31 december 2015 moeten alle maatregelen aan je woning zijn uitgevoerd.

Ook actueel: de provincie Noord-Holland stelt vanaf 1 januari 2015 € 1 miljoen subsidie beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. Met de regeling wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven. Hier lees je er meer over.

Voor kleinere maatregelen hebben gemeentes nog meer leningen. Check de site van de gemeente waar je woont!

Tip

Als je online zoekt op termen als ‘geld lenen energieneutraal’ krijg je veel resultaten met actuele en nuttige informatie.
Heb jij nog meer tips?

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!