Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Meer hypotheek voor energieneutrale woning

Hypotheek energieneutrale woning

9 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Meer hypotheek voor energieneutrale woning

Als je je duurzame ambities waarmaakt draagt de overheid een steentje bij. Die komt woningeigenaren namelijk sinds eind 2014 tegemoet met een verhoogd bedrag dat je kunt lenen als je je woning energieneutraal maakt. Het hypotheekbedrag dat je extra kunt lenen gaat van € 13.500 naar € 25.000. Kortom: meer hypotheek om een energieneutrale woning te realiseren.
Lees hier meer over op rijksoverheid.nl

2-1 kap Tiel 4

Ook provincies en gemeentes stimuleren je renovatie

Maar er zijn meer stimulansen. Bijvoorbeeld: als je in de gemeentes Wageningen, Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem of Zutphen woont, kun je gebruik maken van een aantrekkelijke lening, ofwel hypotheek om een energieneutrale woning te realiseren. De provincie Gelderland heeft een fonds opgezet, dat particuliere woningeigenaren een lening verstrekt om een energieneutrale renovatie te financieren. Je kunt minimaal 25.000 euro en maximaal 50.000 euro lenen tegen 2% rente. Dat is dus aantrekkelijker dan een lening bij een bank. Uiterlijk 31 december 2015 moeten alle maatregelen aan je woning zijn uitgevoerd.

Ook actueel: de provincie Noord-Holland stelt vanaf 1 januari 2015 € 1 miljoen subsidie beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. Met de regeling wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven.

Voor kleinere maatregelen hebben gemeentes nog meer leningen. Check de site van de gemeente waar je woont!

Verduurzaming loont

Het is interessant om je woning te verduurzamen omdat een duurzame woning veelal een hogere woningwaarde krijgt. Uit een onderzoek van 2022 blijkt dat na verduurzaming de woningwaarde met wel 16% kan stijgen. Daarnaast zal een duurzame woning ook sneller verkocht worden dan de woning van de buren waar niks aan is gedaan. Al met al is het dus zeker interessant om stappen te zetten. Zowel voor je eigen wooncomfort en energierekening op dit moment, als een investering in de toekomst.

Andere interessante blogs…