Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Minder energie focus van GO! Groene Oplossingen

Heatpipes - GO! Groene Oplossingen

19 november 2015

Home » Blogs Woontlekker » Minder energie focus van GO! Groene Oplossingen
GO! Groene Oplossingen is een initiatief van Olaf Grove en Pieter van der Ploeg. Minder energie verbruiken is de focus. Een leuke site die je veel informatie geeft hoe je je energielasten kunt verlagen. Op de site worden energiezuinige oplossingen toegelicht, er staan praktijkvideo’s op en cases van verschillende typen woningen. Achter GO! Groene Oplossingen zitten 2 mannen, een met een technische achtergrond, de ander met een bedrijfskundige insteek. Zij zeggen duurzame producten te willen kiezen die het best bijdragen aan het behalen van je duurzame doelen. Zomaar je iets verkopen is niet hun doel. Zij volgen daarbij de Trias Energetica, de driestappenstrategie voor een energiezuinige aanpak. Ik wijdde daar eerder dit jaar een blog aan.

Kennisdeling op GO! Groene Oplossingen

De site steekt in op kennisdeling en kennisoverdracht. Zo wordt een lange rij energiezuinige oplossingen toegelicht: van hoogwaardige isolatie en LED-verlichting, tot een thermodynamische warmtepomp en heatpipes. Onderwerpen waar veel consumenten nog weinig van af weten. Er is ook een pagina gewijd aan het aanpassen van gedrag. Routinegedrag en investeringsgedrag worden onderscheiden. Routinegedrag is het licht uitdoen als je de kamer verlaat. Investeringsgedrag is – het woord zegt het al – een investering doen, zoals het isoleren van een woning. Het is goed dat de site dit als een oplossing benoemt, want door het aanpassen van routinegedrag zijn besparingen tot wel 10% mogelijk, stellen zij.

Praktijkvideo’s en cases op GO!

Je vindt op GO! Groene Oplossingen ook praktijkvideo’s. Die gaan over de oplossingen die op de andere pagina’s worden beschreven en dus de toepassing in de praktijk laten zien. Dat de heren ook projecten uitvoeren is te zien aan de cases van de aanpak van verschillende soorten woningen. Daarin wordt helder en uitgebreid beschreven wat er is gedaan en met welke materialen. Het leuke van GO! Groene Oplossingen is dat er veel kennis wordt gedeeld en bovendien op een toegankelijke manier. Wat ik miste op de site is het kunnen aanmelden voor een e-nieuwsbrief. De aard van de site doet vermoeden dat de initiatiefnemers voldoende stof hebben. Ik zal het ze doorgeven! >> De site is niet meer online, dus niet meer te bekijken.

Andere interessante blogs…