Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Nederlandse vrouwen vaak duurzamer dan mannen

vrouwen duurzamer

25 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Nederlandse vrouwen vaak duurzamer dan mannen

Vrouwen zijn duurzamer dan mannen. Of laten we het iets genuanceerder stellen: vrouwen vertonen meer sociaal duurzaam gedrag dan mannen. Dit stelt Kaleidos Research, dat sinds 2012 vragen over duurzaam gedrag en mondiaal denken toetst bij 1.400 Nederlanders in het onderzoek ‘Nederlanders en de wereld’. Reductie van energieverbruik is slechts een klein aandeel in het onderzoek. Hieronder lichten we het onderzoek kort uit, onderaan vind je tevens de link naar een site waar het onderzoek uitgebreider is omschreven (het echte onderzoek is anno 2023 helaas niet meer terug te vinden).

Vrouwen steunen vaker goede doelen op Facebook, praten vaker over armoede in de wereld en doen vaker mee met handtekeningenacties dan mannen. Ook gedragen vrouwen zich milieubewuster dan mannen. Dat vrouwen duurzamer zijn, betekent niet dat mannen niet duurzaam zijn. Mannen hebben bijvoorbeeld vaker een hybride auto dan vrouwen en hebben vaker een contract voor groene stroom dan vrouwen.

Energie en water

Over minder gebruik van energie en water in huis worden enkele vragen gesteld. De wasdroger is een van de grootste energieverbruikers in het huishouden: zo’n 7% van het totale stroomverbruik van een huishouden. Het percentage huishoudens dat hem vaak of altijd gebruikt daalt van 42% in 2013 naar 39% in 2014. Ook aandacht voor waterverbruik. De kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen is ingeburgerd, maar nog altijd doet 1 op de 6 mensen dit onveranderd met de kraan open. Over het algemeen gedragen 35+-ers zich ook in 2014 weer duurzamer dan jongeren, maar het verschil blijkt kleiner te worden.

Vragen over reductie energieverbruik?

Natuurlijk ben ik juist geïnteresseerd in vragen over duurzaam woon- en leefgedrag die beperking van energieverbruik verder aan het licht brengen of analyseren. Dat wordt in dit onderzoek nog nauwelijks meegenomen. Ik zal de onderzoekers contacten  en vragen of daarin in de toekomst is voorzien. Ben benieuwd!

Hier lees je meer over het onderzoek. Er staat ook een link in naar het volledige rapport

Wat vind jij van deze resultaten over het verschil tussen mannen en vrouwen op dit gebied? Ben je verbaasd? Laat het weten!

Niet alleen vrouwen duurzamer, maar iedereen!

Als het aan ons ligt wordt iedereen duurzamer. Om mensen daarbij te faciliteren schrijven wij over het verduurzamen van de woning. De informatie kan je teruglezen in blogs, waar je ook praktische tips vindt. Maar je kan ook diepgaande informatie vinden in onze informatieve e-books! Deze zijn gratis te downloaden en staan vol informatie. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!