blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Nederlandse vrouwen vaak duurzamer dan mannen

25 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Nederlandse vrouwen vaak duurzamer dan mannen
Vrouwen vertonen meer sociaal duurzaam gedrag dan mannen. Dit stelt Kaleidos Research, dat sinds 2012 vragen over duurzaam gedrag en mondiaal denken toetst bij 1.400 Nederlanders in het onderzoek ‘Nederlanders en de wereld’. Reductie van energieverbruik is slechts een klein aandeel in het onderzoek. Vrouwen  steunen vaker goede doelen op Facebook, praten vaker over armoede in de wereld en doen vaker mee met handtekeningenacties dan mannen. Ook gedragen vrouwen zich milieubewuster dan mannen. Mannen hebben vaker een hybride auto dan vrouwen en hebben vaker een contract voor groene stroom dan vrouwen.

Energie en water

Over minder gebruik van energie en water in huis worden enkele vragen gesteld. De wasdroger is een van de grootste energieverbruikers in het huishouden: zo’n 7% van het totale stroomverbruik van een huishouden. Het percentage huishoudens dat hem vaak of altijd gebruikt daalt van 42% in 2013 naar 39% in 2014. Ook aandacht voor waterverbruik. De kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen is ingeburgerd, maar nog altijd doet 1 op de 6 mensen dit onveranderd met de kraan open. Over het algemeen gedragen 35+-ers zich ook in 2014 weer duurzamer dan jongeren, maar het verschil blijkt kleiner te worden.

Vragen over reductie energieverbruik?

Natuurlijk ben ik juist geïnteresseerd in vragen over duurzaam woon- en leefgedrag die beperking van energieverbruik verder aan het licht brengen of analyseren. Dat wordt in dit onderzoek nog nauwelijks meegenomen. Ik zal de onderzoekers contacten  en vragen of daarin in de toekomst is voorzien. Ben benieuwd! Hier lees je meer over het onderzoek. Er staat ook een link in naar het volledige rapport Wat vind jij van deze resultaten over het verschil tussen mannen en vrouwen op dit gebied? Ben je verbaasd? Laat het weten!

Andere interessante blogs…

Woontlekker op beurs Eigen Huis

Woontlekker op beurs Eigen Huis

Wil je je woning verbouwen en verduurzamen? Dan is het een goed idee om de beurs Eigen Huis te bezoeken! Win gratis kaarten!