blank

Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Over ons energieverbuik en energieneutraal wonen

C.P Goossen - interview energieverbruik

10 februari 2015

Met ontwerpmanager Carl-peter Goossen werk ik veel samen, onder andere binnen vereniging DNA in de Bouw waarvan wij beide bestuurslid zijn. Dagelijks is hij bezig met energieneutraal bouwen en renoveren. Aan mijn keukentafel legde hij op een zaterdagochtend uit hoeveel energie we jaarlijks verbruiken, hoe we kunnen besparen en wat het begrip energieneutraal nu precies inhoudt.

Met water en enkele soorten glazen als metaforen maakt hij onder andere helder dat led-verlichting heel zuinig is en dat zonnepanelen voor grootscheepse energiereductie slechts een druppel op de gloeiende plaat zijn. De winst zit hem in het terugbrengen van de energie voor verwarming en warm water, zodat je huis bijna energieneutraal is.

Ik snap nu hoe het in elkaar zit. En jij?

Bekijk hier het filmpje.

Andere interessante blogs…

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

Yvonne en Harmen wonen 100% energieneutraal in Fries Tersoal

In Tersoal bij Sneek, staat sinds eind 2021 een uiterst duurzame woning, 100% energieneutraal. Op het perceel is de woning van Yvonne uit 1881 gesloopt en ervoor in de plaats realiseerde zij er met Harmen hun energieneutrale stek waarover tot in de details is nagedacht. De bouw vanaf de begane grondvloer duurde slechts 5 weken en het resultaat is een woning met een permanent goed binnenklimaat, zonder een traditioneel verwarmings- of koelsysteem.