Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Over ons energieverbuik en energieneutraal wonen

C.P Goossen - interview energieverbruik

Door Saskia de Jong

10 februari 2015

Met ontwerpmanager Carl-peter Goossen werk ik veel samen, onder andere binnen vereniging DNA in de Bouw waarvan wij beide bestuurslid zijn. Dagelijks is hij bezig met energieneutraal bouwen en renoveren. Aan mijn keukentafel legde hij op een zaterdagochtend uit hoeveel energie we jaarlijks verbruiken, hoe we kunnen besparen en wat het begrip energieneutraal nu precies inhoudt.

Met water en enkele soorten glazen als metaforen maakt hij onder andere helder dat led-verlichting heel zuinig is en dat zonnepanelen voor grootscheepse energiereductie slechts een druppel op de gloeiende plaat zijn. De winst zit hem in het terugbrengen van de energie voor verwarming en warm water, zodat je huis bijna energieneutraal is.

Ik snap nu hoe het in elkaar zit. En jij?

Andere interessante blogs…

Thuisbatterijen; is groter ook beter?

Thuisbatterijen; is groter ook beter?

Wat kan een thuisbatterij voor je betekenen? En is een grotere batterij ook beter? Overdag laadt hij op, en in de avond en nacht verbruik je de energie.

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!