Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Op Huis & Energie ontdek je hoe je je huis verduurzaamt

beurs Huis&Energie

26 oktober 2021

Home » Blogs Woontlekker » Op Huis & Energie ontdek je hoe je je huis verduurzaamt

Een eigen huis is een mooi bezit, tegelijk geeft het je veel verantwoordelijkheden. Er komt heel wat bij kijken te ontdekken hoe je je woning toekomstbestendig maakt. Want zijn er ook mooie zonnepanelen? En hoeveel geluid maakt zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Dit najaar kun je op consumentenbeurs Huis & Energie alle oplossingen zelf vergelijken.

Huis & Energie vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november 2021 in de Expo Haarlemmermeer. Volgens beursdirecteur Henriette Vrisekoop voorziet de beurs in een grote behoefte. “Momenteel moeten mensen rondneuzen op websites, bij de gemeente en bij adviseurs. Het is ook fijn als je eens ergens kunt rondlopen en producten in het echt kunt bekijken en uitproberen.”

Presentatie stichting WNR

Tijdens de drie beursdagen is er een uitgebreid lezingenprogramma. Stichting WoonlastenNeutraal Renoveren (WNR) geeft op vrijdagmiddag van 15:50 tot 16:10 op de verdieping de presentatie ‘Grip op verduurzaming van de VvE’. Wat het verduurzamen van appartementen betekent voor de VvE, de Vereniging van Eigenaars staat er in centraal.  Ben je op de beurs en woon je in een VvE-appartement? Kom langs!

Duurzaam Droomhuis met Milieu Centraal

Op Huis & Energie kan je rondkijken in het Duurzaam Droomhuis: een écht huis van ruim 300 vierkante meter, waar duurzame producten te zien, horen, voelen en beleven zijn. Henriette: “Het Duurzaam Droomhuis hebben we met onze hoofdpartner Milieu Centraal ontwikkeld. Het staat vol duurzame producten zoals zonneboilers, inductiekookplaten en isolatie, en voor de deur een elektrische auto. In het huis en op het adviesplein zitten adviseurs van Milieu Centraal klaar om alles te demonstreren en uit te leggen.” Je vindt het online Duurzaam Droomhuis op www.huisenenergie.nl

beurs Huis&Energie

Stille warmtepompen, ze bestaan

Het Duurzaam Droomhuis geeft veel antwoorden. Men heeft het altijd over het lawaai van warmtepompen, hier kun je ze daadwerkelijk horen. Er is zelfs een pomp die even stil is als een vliegende uil! Het Duurzaam Droomhuis staat vol producten die net zo prettig in het gebruik zijn als hun ‘ouderwetse’ tegenhanger, maar tegelijkertijd een hoop geld besparen. Want verduurzamen is niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee.

Bijen in de tuin

Rondom het Duurzaam Droomhuis staan meer dan 100 exposanten die bijzondere innovaties naar de beurs brengen, maar ook vertegenwoordigers van lokale gemeenten en het Duurzaam Bouwloket. Zij kunnen je precies vertellen welke initiatieven en regelingen er in jouw woonplaats beschikbaar zijn. Je kunt lokale installateurs ontmoeten, maar ook ontdekken hoe je zelf aan de slag kunt. Dat kan soms echt lonen! Zo kost het láten plaatsen van vloerisolatie zo’n acht jaar om terug te verdienen; doe je het echter zelf, dan is dat maar een jaar of anderhalf!

Tekeningen, rekeningen en foto’s mee

Heb je plannen je woning of appartement te verduurzamen? Handig als je bouwtekeningen, energierekeningen en foto’s meeneemt naar de beurs. Zo kunnen de exposanten en adviseurs meedenken en adviseren. Het mooie is dat je direct te horen krijgt wat de opbrengst van zonnepanelen kan worden, wat je moet isoleren voor je een warmtepomp kunt installeren en ga zo maar door. Zo verlaat je uiteindelijk de beurs met een heleboel ideeën en oplossingen om je huis duurzamer te maken.

Met korting naar Huis & Energie

Wanneer:
Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 november 2021 van 10:00 tot 18:00 (op zondag tot 17:00)
Waar:
Expo Haarlemmermeer
Prijs:
20 euro en met kortingscode 21HEWNR 2,50 euro korting!
Website:
www.huisenenergie.nl

Woontlekker op Huis & Energie

Woontlekker is ook nog wel eens op een beurs te vinden. Zo ook Huis & Energie. Hier lees je alles over onze stand en de leuke dagen die wij hebben gehad.

Andere interessante blogs…