Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Open energiedagen op 16 september

Open energiedagen

25 juli 2023

Home » Blogs Woontlekker » Open energiedagen op 16 september

In het hele land kun je op 16 september 2023 energieprojecten bekijken. Bewoners kunnen gratis kennismaken met professionals die de energietransitie mogelijk maken en de technieken die hierbij komen kijken. Het is alweer de derde editie en ook dit jaar is het mogelijk om een kijkje in de keuken te nemen bij toch wel heel bijzondere projecten!

Van windturbine tot duurzaamheidswinkel

Ook dit jaar zijn er weer veel verschillende soorten energieprojecten te bezoeken. Hieronder een lijstje met een greep uit de locaties:

  • Windmolens bekijken in Zoeterwoude
  • Zonnepark bezoeken in Wenum-Wiesel
  • Onder in een windturbine staan in Leimuiden
  • De werking van een Blower Door Test ontdekken in Standdaarbuiten
  • Een adviesgesprek over je eigen woning in de Woonwijzerwinkel Tiel

Benieuwd waar je nog meer naartoe kunt? Kijk op de site naar de andere locaties die je kunt bezoeken! 

Voorgaande edities

Bij voorgaande edities was er ook een breed scala aan energieprojecten te bezoeken zoals: zon- en windparken, biomassacentrales, bio-energie en bodemenergieprojecten. In 2022 waren er ruim zestig duurzame projecten te bezoeken waar zo’n 5000 bezoekers op afkwamen. 

Staat er voor de editie van dit jaar niks interessant voor je bij of is alles te ver weg? Kijk op een later moment nog eens, elke week komen er nieuwe energieprojecten bij.

Details Open Energiedagen

De Open Energiedagen zijn onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne. Deze is gestart door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) in samenwerking met verschillende brancheverenigingen. 

De energieprojecten zijn gratis te bezoeken en zijn uiteenlopend van informatie verkrijgen over hoe een windturbine werkt, tot zelf aan de slag met je woning door in gesprek te gaan met energieadviseurs. 

Op de hoogte blijven van informatieve evenementen of andere informatieve stof? Op Woontlekker in de categorie ‘Inspiratie’ vind je blogs over evenementen en andere inspirerende onderwerpen!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!