Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Over Woontlekker

Over Woontlekker

Woontlekker is als blog over energiezuinig wonen gestart in 2015. Initiatiefnemer is Saskia de Jong, marketeer en media-expert met een focus op de technische markt en speciale interesse in duurzaam en energiezuinig wonen. In 2020 heeft zij het blogplatform overgedragen aan stichting WoonlastenNeutraal Renoveren (WNR).

WNR zet Woontlekker.nl in als platform voor particulieren met verhalen van bewoners, uitvoeringstips en achtergrondinformatie om lekker te wonen met het oog op de toekomst.

Comfortabel wonen met minder energie

Vanaf eind 2020 wordt alle nieuwbouw vrijwel energieneutraal gebouwd. In heel Europa, ook in Nederland dus. Minder energiegebruik maakt ons minder afhankelijk van energie die duurder gaat worden en is beter voor het klimaat. Het gevolg is dat alle marktpartijen en de overheid nu druk bezig zijn met aanjagen, ontwikkelen en innoveren. En niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Want daar ligt een nog veel grotere opgave: 30 jaar later, in 2050, moeten alle woningen en gebouwen in Europa energieneutraal zijn.

Informatie over energiezuinig wonen

Een gigantische informatiestroom is een gevolg van alle ontwikkelingen. Informatie over initiatieven, projecten, samenwerkingen, innovaties enz. strijdt dagelijks om aandacht. En vindt zijn weg, vooral naar bouwprofessionals en woningeigenaren die al energieneutraal wonen of er mee bezig zijn.
Hoe je een grotere groep mensen informeert, inspireert en in beweging krijgt, is waarom Woontlekker in 2015 is gestart. Want energiezuinigheid is belangrijk en er liggen ook veel kansen. Bijvoorbeeld kansen je wooncomfort te verbeteren door lekkerder en gezonder te wonen met een prettig binnenklimaat, maar ook je energiekosten aanzienlijk te verlagen.

Woontlekker informeert en inspireert je

Er is een berg aan informatie, iedere dag opnieuw. Woontlekker signaleert en analyseert, ontsluit in begrijpelijke taal en toont praktijkvoorbeelden over energiezuinig wonen: wat je kunt doen, hoe je het doet en wat het oplevert. Je vindt alle posts onderverdeeld in de rubrieken aan de rechterkant naast de blogs.
Achter Woontlekker zit een collectief van duurzame mkb-bouwondernemers. Mensen (en bedrijven) die voorop lopen in de markt en een hart voor duurzaamheid hebben. Die vergaand willen samenwerken binnen bouwteams. Omdat je succes samen bereikt, zonder grenzen tussen disciplines en voorbij heilige huisjes.

Over stichting WNR

WNR (Stichting WoonlastenNeutraal Renoveren) verhoogt de renovatiesnelheid, verlaagt de kosten en past innovatieve en geaccepteerde renovatieoplossingen toe. De stichting is een initiatief van een collectief van duurzame MKB-bouwondernemers die lid zijn van vereniging DNA in de Bouw. De WNR-bouwteams zorgen voor een duurzame renovatie zonder extra investering voor de bewoner. Dankzij nauwkeurig vooraf doorgerekende resultaten kan een optimaal geïsoleerde woning met innovatieve installaties langdurig voorspelbaar presteren. Daarop geven banken garanties af die nodig zijn voor de financiering. Dit is het fundament van het WNR-model waarmee bewoners stabiele woonlasten krijgen. Wij zijn daarvan zó overtuigd dat de energieprestaties van de woning gegarandeerd worden, 30 jaar lang!
Meer info op wnr.nu.

Ideeën en tips?

Heb je ideeën en tips voor onderwerpen? We ontvangen ze graag op info@woontlekker.nl.
De blogs worden ook gepost op
Facebook.

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert!

Veel leesplezier!

Leave this field blank