Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Over Woontlekker

Home » Over Woontlekker

Woontlekker is als onafhankelijke blog over energiezuinig wonen gestart in 2015. Het doel is om particulieren te informeren en inspireren met verhalen van bewoners, uitvoeringstips en achtergrondinformatie. Veel informatie over verduurzaming is in technische taal of juist vanuit een commercieel oogpunt ingestoken. Niet geschikt voor bewoners die zelf aan de slag willen met de verduurzaming van hun woning. Daarom heeft initiatiefnemer Saskia de Jong, marketeer en mediamaker in de duurzame bouw, dit blogplatform opgestart.

Op dit platform vind je blogs die jou informeren en inspireren om zelf met verduurzaming in en rond jouw woning aan de slag te gaan. Onthoud dat er geen panklare oplossing is voor iedereen: elke woning en de wensen van de bewoners zijn uniek! Wil je concreet aan de slag met jouw woning en kan je daar wat hulp bij gebruiken? Dan kan je het best onze cursus volgen om een uniek verduurzamingsplan te maken speciaal voor jouw woning.

Ben je nieuw op Woontlekker en wil je weten wat voor informatie je hier zoal kan vinden? Dan kan je het best eerst dit artikel lezen.

Informatie over energiezuinig wonen

Door een grote interesse in verduurzaming is er een gigantische informatiestroom op gang gekomen. Informatie over initiatieven, projecten, samenwerkingen, innovaties strijdt dagelijks om aandacht. Voor professionals wellicht begrijpelijke informatie, zij weten het kaf van het koren te scheiden. Maar voor woningeigenaren die willen verduurzamen kan deze informatie overweldigend, moeilijk te begrijpen of soms zelfs moeilijk te vinden zijn. Woontlekker vertaalt relevante informatie over verduurzaming en ontwikkelingen in de markt in begrijpelijke taal voor jou, de woningeigenaar of bewoner.  

Een grote groep mensen informeren, inspireren en uiteindelijk in beweging krijgen is waarom Saskia in 2015 met Woontlekker is gestart. Want energiezuinigheid is belangrijk en er liggen ook veel kansen. Zowel om je wooncomfort te verbeteren door gezonder en aangenamer te wonen, als je energiekosten aanzienlijk te verlagen. Motieven die voor elke bewoner, zeker de laatste jaren, van groot belang zijn.

Woontlekker informeert en inspireert je

Er is een berg aan informatie, iedere dag opnieuw. Woontlekker signaleert en analyseert, ontsluit in begrijpelijke taal en toont praktijkvoorbeelden over energiezuinig wonen. Zo’n twee tot drie keer per maand staat er een nieuwe blog op de website. Eens in de paar maanden proberen we een nieuwe download toe te voegen bomvol informatie. Dagelijks op zoek naar inspiratie? Volg ons dan op Instagram.

Je vindt alle posts onderverdeeld in de categorieën aan de rechterkant naast de blogs. Voor de blogs op Woontlekker en de informatieve downloads maken we gebruik van de kennis en ervaring van diverse duurzame mkb-bouwondernemers. Technische professionals geven ons ideeën voor nieuwe content en checken als wij dat wensen ook de technische kant van ons verhaal. Zo kun je ervan uitgaan dat de kennis die je bij ons leest klopt en dat je informatie in handen hebt waar je verder mee kan.

Ben jij een technische professional of een bedrijf gespecialiseerd in verduurzaming en wil je met ons samenwerken? Kijk dan op de pagina ‘Samenwerken’ om te zien wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Hier lees je ook meer over oprichter Saskia.

Ideeën en tips?

Heb je ideeën en tips voor onderwerpen? We ontvangen ze graag op info@woontlekker.nl.
We zitten ook op Instagram, op
Facebook en we sturen een maandelijkse nieuwsbrief.

Flyer over Woontlekker uitdelen aan bewoners, of in de buurt?
We sturen graag een stapeltje naar je op, zonder kosten natuurlijk!

Flyer aanvragen

Leave this field blank
  • Adres
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en gezond bouwen middels onze nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief ben je altijd als eerste hiervan op de hoogte!