Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Over Woontlekker

Home » Over Woontlekker

Over Woontlekker

Woontlekker is als onafhankelijke blog over energiezuinig wonen gestart in 2015. Initiatiefnemer is Saskia de Jong, marketeer en mediamaker met een focus op de technische markt en speciale interesse in duurzaam en energiezuinig wonen.

Woontlekker wordt gemaakt voor particulieren met verhalen van bewoners, uitvoeringstips en achtergrondinformatie om lekker te wonen met het oog op de toekomst. Ben je nieuw op Woontlekker? Lees dan eerst dit artikel.

Comfortabel wonen met minder energie

Vanaf eind 2020 is alle nieuwbouw vrijwel energieneutraal gebouwd. In heel Europa, ook in Nederland dus. Minder energiegebruik maakt ons minder afhankelijk van energie die duurder gaat worden en is beter voor het klimaat. Het gevolg is dat alle marktpartijen en de overheid nu druk bezig zijn met aanjagen, ontwikkelen en innoveren.

En niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Want daar ligt een nog veel grotere opgave: in 2050 moeten alle woningen en gebouwen in Europa energieneutraal zijn.

Informatie over energiezuinig wonen

Een gigantische informatiestroom is een gevolg van alle duurzame ontwikkelingen. Informatie over initiatieven, projecten, samenwerkingen, innovaties enz. strijdt dagelijks om aandacht. En vindt zijn weg, vooral naar bouwprofessionals en woningeigenaren die al energieneutraal wonen of er mee bezig zijn.

Hoe je een grotere groep mensen informeert, inspireert en in beweging krijgt, is waarom Saskia in 2015 met Woontlekker is gestart. Want energiezuinigheid is belangrijk en er liggen ook veel kansen. Bijvoorbeeld kansen je wooncomfort te verbeteren door lekkerder en gezonder te wonen met een prettig binnenklimaat, maar ook je energiekosten aanzienlijk te verlagen.

Woontlekker informeert en inspireert je

Er is een berg aan informatie, iedere dag opnieuw. Woontlekker signaleert en analyseert, ontsluit in begrijpelijke taal en toont praktijkvoorbeelden over energiezuinig wonen: wat je kunt doen, hoe je het doet en wat het oplevert. Je vindt alle posts onderverdeeld in de rubrieken aan de rechterkant naast de blogs.

Voor de blogs op Woontlekker en de informatieve downloads maken we gebruik van de kennis en ervaring van diverse duurzame mkb-bouwondernemers. Bijvoorbeeld voor nieuwe ideeën over content en voor het toetsen van (technische) informatie. Om de lezer de beste ervaring te geven en informatie waarmee hij of zij verder kan.

Over Saskia de Jong

In de zakelijke markt wordt enorm veel kennis over verduurzaming rondgepompt. Kennis die de consument niet altijd bereikt, of niet bereikt op een manier dat het goed te begrijpen is.

Saskia de Jong is sinds 1995 zelfstandig marketeer en mediamaker in het technisch mkb onder de naam DeJong&Verder en al sinds 2010 betrokken bij duurzame projecten in de bouw.

Om consumenten op weg te helpen met energiezuinig bouwen en renoveren startte zij in 2015  Woontlekker, met blogs over materialen, producten, voorbeelden, subsidies enz.
In begrijpelijke taal en aantrekkelijk geschreven! Bovendien: onafhankelijk. 

Tegelijkertijd wakkerde het haar interesse aan de eigen 70-er jaren woning fors te verduurzamen. Een mooi onderwerp voor diverse blogs! 

Ideeën en tips?

Heb je ideeën en tips voor onderwerpen? We ontvangen ze graag op info@woontlekker.nl.
De blogs worden ook gepost op
Facebook en in de maandelijkse nieuwsbrief.

Flyer over Woontlekker uitdelen aan bewoners, of in de buurt?
We sturen graag een stapeltje naar je op, zonder kosten natuurlijk!

Flyer aanvragen

Leave this field blank
  • Adres
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en gezond bouwen middels onze nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief ben je altijd als eerste hiervan op de hoogte!