zonnepaneel

"Pas op voor de rekensommetjes van de zonnepanelenverhuurder, huren wordt financieel aantrekkelijker voorgesteld dan kopen, maar is het niet, integendeel."

Energie+

Pas op voor de rekensommetjes van de zonnepanelenverhuurder

Martijn Messing maakte een gedetailleerde vergelijking van de terugverdientijd (en opbrengst) van gehuurde en gekochte zonnepanelen door een gezin met 2 kinderen. Hij gebruikte daarvoor de cijfers van een aantal verhuurders van zonnepanelen. Zijn conclusie is dat de consument op het verkeerde been wordt gezet. Dat komt onder meer omdat zij relevante effecten in hun berekeningen achterwege laten. Huren wordt financieel aantrekkelijker voorgesteld dan kopen, maar is het niet. Integendeel zelfs: “De gouden bergen, die verhuurders van zonnepanelen de arme consument voorspiegelen, laten weer big money in de eigen pocket van de ontzorger vloeien”, aldus Martijn, die jeuk zegt te krijgen van marketingtrucs als deze…

Martijn is één van de initiatiefnemers van Energie Dongen en voorzitter van de Stichting Energietransitie Nederland en blogger op het kennisplatform Energie+.

Klik hier voor het artikel

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet weergeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd.