Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Pats, boem, beng: nieuw blog!

BENG

1 januari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Pats, boem, beng: nieuw blog!

BENG! Een nieuw geluid en een nieuw kanaal: Woontlekker.nl. Met dit blog wil ik je nieuwsgierig maken naar en je inspireren over energieneutraal wonen. Hier lees je hoe je je huis energiezuinig huis maakt en wat dat oplevert. Hier vertellen woningeigenaren hoe ze lekker wonen en hun energiekosten verlagen.

Nederland wordt energieneutraal

Waarom en hoezo Woontlekker? Zo lang ik werk ben ik betrokken bij communicatie over bouwen en wonen. Een paar jaar terug kwam ik in aanraking met energieneutraal bouwen, dat pakte mij. In Nederland, maar ook in Europa zijn er grote ambities over energiezuinigheid. Minder energiegebruik maakt ons minder afhankelijk van energie en is beter voor het klimaat.

Klik om meer te lezen over mijn ambitie, ik heb ook een filmpje gemaakt.

Nieuwsgierig maken

Een dagelijkse berg aan informatie is het gevolg, over technieken, materialen, installaties, processen, financiering enz. Woontlekker wil bewoners nieuwsgierig maken naar hoe je comfortabel woont, met een aangenaam binnenklimaat en minimaal energieverbruik. En een informatieve bijdrage leveren aan de opmars van energieneutraal (ver)bouwen en wonen.


Hoe ik dat doe? In mijn werk kom ik veel nieuws en actualiteiten tegen die interessant zijn voor Woontlekker. Vaak is dat vakinformatie, die soms ook interessant is voor consumenten. Ik ga zelf teksten schrijven, maar maak ook video’s waarin mensen aan het woord komen. Over hun huis en de energiezuinige maatregelen bijvoorbeeld. Het kan ook over een bepaalde techniek of een stukje theorie gaan. Ik plaats ook actualiteiten door die ik online tegenkom, met of zonder extra toelichting.

BENG

Pats, boem, beng. Het is nogal wat, een nieuw blog. Het is een hoop werk, maar ik heb er enorm veel zin in! Want ik denk in een behoefte te voorzien. Ik heb voldoende input voor de komende 2 maanden, los van de actualiteiten die we nog niet kennen. Dus met die andere 10 maanden zal het ook wel lukken.
En voor de oplettende lezer: ‘beng’ in de titel van dit blog verwijst natuurlijk naar BENG: Bijna EnergieNeutrale Gebouwen; de term die aanduidt waar we met nieuwe en bestaande woningen en gebouwen naar toe gaan.

Ik heb een video gemaakt om mezelf en dit blog aan je voor te stellen. En ben ook direct gestart met een Facebookpagina. Ik nodig je van harte uit je in te schrijven voor de nieuwsbrief, die je op de hoogte houdt van de nieuwste blogs. Tegenwoordig vind je Woontlekker ook op Instagram.

Een blog is niets zonder dat het iets teweeg brengt bij lezers en reacties oproept. Wil je iets bijdragen? Je mening, ideeën en tips hoor ik graag!
Je kunt me bereiken via saskia@woontlekker.nl.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!