De voorwaarden om een energiebespaarlening af te sluiten zijn aangepast. Lenen voor verduurzaming is nu goedkoper.
BLOGS
Vind hier de laatste heldere blogs over energieneutraal wonen
Regels
Wie grote verduurzamingsklussen wil of gaat doorvoeren krijgt te maken met regels en wetgeving. Soms in negatieve zin, omdat niet alles mogelijk is of omdat je tijdrovende vergunningen moet aanvragen. Maar soms ook in positieve zin, omdat sommige regels gepaard gaan met subsidies en leningen. Wet- en regelgeving kan dus ook positief bijdragen aan jouw verduurzamingsplannen.
In deze categorie vind je blogs die gaan over wet- en regelgeving. In sommige gevallen verbonden met geld, zoals subsidies of salderen, dus uiteenlopend. Maar ook blogs over de regels over een energielabel, handig als je gaat verhuizen of juist je woning wilt gaan verkopen.
Regels veranderen regelmatig. Het ene jaar is een subsidie wel geldig onder bepaalde voorwaarde en het jaar daarop niet. Hetzelfde geldt voor andere wet- en regelgeving. Wij raden daarom ook aan om altijd op site(s) van de overheid de huidige stand van zaken op te zoeken. Zo weet je zeker dat jij de meest actuele informatie hebt.
Gloeilampen en halogeen uit – LED aan
Per 1 september is het energielabel van lampen vernieuwd. Oude verlichtingslabels verdwijnen tot maart 2023 geleidelijk uit de winkelschappen.
Hulp bij verduurzamen maatschappelijk vastgoed
Rijksoverheid, provincies en het BNG Duurzaamheidsfonds helpen je graag op weg: van eerste stap naar duurzaam eindresultaat.
Aanvragen energielabel in 2021 belachelijk duur
Het aanvragen van een energielabel is sinds 2021 vele malen duurder. Zo’n label is verplicht als je je huis wil verkopen.
Naar een duurzaam VvE-appartement; hoe dan?
Staat binnen je VvE op de agenda hoe je gaat verduurzamen? Dit blog geeft je uitgangspunten om over na te denken en te bespreken met de VvE.
De trend vanaf 2018: gasvrije nieuwbouw
Spannende tijden op de woningmarkt! Er is tekort aan woonruimte en we willen ook steeds energiezuiniger gaan wonen. De trend vanaf 2018: gasvrije nieuwbouw.
Energielabel maakt energiebesparing meetbaar
Het energielabel geeft aan hoe zuinig je woning is. In deze blog vertelt gastblogger Hans Zwiep hoe het energielabel energiebesparing meetbaar maakt.
Wat is salderen en hoe werkt het?
Als je meer duurzame energie opwekt dan je nodig hebt, kun je geld verdienen. Die verrekening heet salderen.De regeling gaat waarschijnlijk op de schop.
Lid van een VVE en op zoek naar energiebesparing?
Zit je bij een VVE en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van energiebesparing? In deze blog wordt een informatieve brochure besproken.
Naar nul energiekosten; 3 begrippen toegelicht
Wil je weten wat de ‘EPC = 0’ eis inhoudt, wat NulopdeMeter betekent, of energienotaloos wonen? Gastblogger René de Brouwer licht deze begrippen toe.
Mitsen en maren van het energielabel
De verplichting van het energielabel bij woningverkoop en -huur vanaf 1 januari 2015, doet nogal wat stof opwaaien. De voor- en nadelen op een rij.
Energielabel nu verplicht bij verkoop en verhuur woningen
Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel definitief verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van je woning.