Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Renovatiewinkel vol energieneutrale oplossingen

blog energieneutraal wonen Woontlekker

23 maart 2015

Home » Blogs Woontlekker » Renovatiewinkel vol energieneutrale oplossingen

Als je in huis aan de slag gaat, heb je een aantal vaste adressen voor je aankopen. Voor verf, spijkers en gereedschap ga je naar de bouwmarkt. Een nieuwe kast of bank haal je bij Ikea of een vergelijkbaar woonwarenhuis. Speciaal voor huizenbezitters die geïnteresseerd zijn in een energieneutrale woning komt daar nu een adres bij: de Renovatiewinkel.

Voor deze winkels was je als particulier voor een nulenergiewoning aangewezen op een maatwerkoplossing via bijvoorbeeld een architect. De Renovatiewinkel biedt kant-en-klare totaaloplossingen; je kunt er een totale energieneutrale renovatie voor je huis bij elkaar shoppen. De Renovatiewinkel is laagdrempelig en moet meer mensen aanzetten tot een E=0 renovatie van hun woning.
Er zijn inmiddels Renovatiewinkels geopend in Westervoort, Amersfoort, Reuver, Vlaardingen, Rotterdam, Delft en Enschede. Je komt ze tegen onder de naam Duurzame Winkel, het Energie Bespaar Huis, de Woon-Wijzer-Winkel, 033energie, de Witte Roos, Djozz/Revaplan en Reimarkt. Waarschijnlijk komen er in de loop van 2015 nog meer bij.  Ik ben zeker van plan er binnenkort een te bezoeken en vertel dan meer over mijn ervaringen. Klik hier voor meer informatie over adressen en openingstijden van de Renovatiewinkels.

Minister bezocht Woonwijzerwinkel Rotterdam

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst is mij in ieder geval al voor gegaan. In verschillende kranten en nieuwsbrieven las ik dat hij begin maart een bezoek heeft gebracht aan de WoonWijzerWinkel in Rotterdam. Deze showroom van 2400 m² staat vol met duurzame producten en producttoepassingen. Woningeigenaren kunnen er terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. Zij kunnen er ook gelijk kennismaken met het aanbod van verschillende leveranciers. Aan de WoonWijzerWinkel is ook een website gekoppeld. Blok heeft dit digitale energieloket www.woonwijzerwinkel.nl tijdens zijn bezoek officieel in gebruik genomen. De site laat zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energieneutraal wonen. Het bevat ook de handige tool Woon Wijzer Pad, die met eenvoudige rekensommetjes toont hoeveel geld en energie je jaarlijks kunt besparen. Blok is erg enthousiast over beide initiatieven, zo zag ik in dit filmpje.

Ben jij al bij een Renovatiewinkel geweest? Zijn ze een goed initiatief?

Hieronder zie je een video over de Woonwijzerwinkel. Meer informatie vind je in dit blog.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!