Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Rijk betaalt mee aan isolatie van je dak, gevel, vloer en glas

dakisolatie Woontlekker

Door Saskia de Jong

19 september 2016

Goed nieuws uit Den Haag! Het rijk betaalt maximaal 20% mee aan de kosten van de isolatie van je dak, gevel, vloer en glas. Wil je af van koude voeten, tocht of andere ongemakken? Of gewoon energie besparen omdat je dan geld overhoudt voor leuke dingen? Kom dan nu in actie. Er is 60 miljoen euro beschikbaar. Belangrijkste voorwaarde is dat je minimaal 2 maatregelen laat uitvoeren door een erkend bedrijf. Sinds half september is deze subsidieregeling van kracht. 

Heb je een koopwoning en wil je je huis zeer energiezuinig of misschien zelfs energieneutraal maken? Dan is nu de tijd rijp. Om in aanmerking te komen voor deze nieuwe subsidieregeling moet je minstens twee verschillende soorten isolatie toepassen en van voldoende omvang: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur, of HR++ of triple glas aanbrengen. De overheid betaalt eenmalig maximaal 20% van de kosten van de installatie mee. Voorwaarde is dat je dit door een erkend bedrijf laat uitvoeren. Zelf klussen kan dus wel, maar daarvoor krijg je geen subsidie.

Hoogste vergoeding voor glas en dakisolatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de regeling uit. Op deze site vind je een overzicht aan welke eisen de isolatiewaarde moet voldoen. Een uitgebreide tabel toont de minimale kwaliteit van de energiebesparende maatregel , de minimale oppervlakte en hoe hoog de subsidie per vierkante meter is.
Die is hoog bij triple en HR++ glas en ook bij dakisolatie. En het minst bij spouwmuurisolatie en vloer- en bodemisolatie. Duidelijk dus wat letterlijk en figuurlijk het meest oplevert en waar de overheid ons graag mee aan de slag wil laten gaan. Op deze site staan ook 2 handige voorbeeldberekeningen.

Ook subsidie voor aanvullende maatregelen

Als je de smaak te pakken hebt en meer wilt doen, kun je nog meer subsidie aanvragen. Voor aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen is extra geld beschikbaar. Je kunt de subsidie ook combineren met andere tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld een gemeentelijke subsidie of lening. Dus stapelen mag.

Isolatie scheelt veel energieverlies

Ik schreef recent een blog over hoeveel energieverlies verschillende soorten isolatie schelen. Een gemiddelde woning die niet of nauwelijks geïsoleerd is verliest namelijk nogal wat warmte.

  • 30% via het dak
  • 20% via de spouwmuur (en ramen met enkel glas)
  • 10% via de vloer
  • 10% via kieren en koudebruggen

Warmteverlies woning

Hier lees je alles over de nieuwe subsidieregeling

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!