Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

RVO geeft handig overzicht energie begrippen

RVO energie Begrippen

16 mei 2016

Home » Blogs Woontlekker » RVO geeft handig overzicht energie begrippen

Raak jij soms ook het spoor kwijt als het gaat om de betekenis van energieneutraal, nul op de meter, passiefhuis, klimaatneutraal? Ik ook en wij zijn niet alleen. Met ons nog hele volksstammen, waaronder architecten, bouwers en installateurs. RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) stelde daarom de Begrippenlijst Gebouwen samen met toelichting en definities van energie begrippen. Handig!

De Begrippenlijst  Gebouwen bevat veel verschillende onderwerpen:

  • Algemene begrippen, zoals wat ‘gebouwgebonden energieverbruik’ betekent
  • Begrippen die wettelijk of via certificering zijn vastgelegd, zoals ‘BENG’
  • Overige begrippen, zoals ‘energieneutraal’ en ‘autarkisch’

Handig is dat er per begrip bronnen en verwijzingen naar meer informatie bij staat. Zo kan je bij relevante begrippen de diepte in gaan en weet je dat je betrouwbare informatie leest. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je de link naar de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Je vindt de Begrippenlijst Gebouwen hier.

Energie begrippen op Woontlekker

Deze blog stamt uit 2016, inmiddels is Woontlekker gevuld met meer dan 200 blogs. Uitleg van complexe begrippen en technieken vind je daarom inmiddels ook op onze site. In de zoekbalk bovenaan kan je een woord intypen, alle relevante blogs zullen vervolgens in beeld verschijnen. De diepte in met een bepaald onderwerp? Op onze ‘Gratis‘ pagina vind je verschillende e-books met uitgebreide kennis en vaak ook praktische tips.

Andere interessante blogs…