Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Superstrak dak met ingebouwde zonnepanelen

zonnepanelen zonnedakdaksysteem

23 november 2021

Home » Blogs Woontlekker » Superstrak dak met ingebouwde zonnepanelen

Jouw antwoord op de vraag welk dak je mooier vindt, kan ik wel raden. De nieuwe generatie daken hebben ingebouwde zonnepanelen. Ingebouwde zonnepanelen maken een dak superstrak. Een ‘zonnedaksysteem’ is een esthetische optie voor nieuwe woningen en als je woning toe is aan een complete dakrenovatie.

Is je dak nog in goede staat en wil je iets met zonnepanelen? En het liefst ingebouwd? Dat betekent een complete dakrenovatie, met een heel ander prijskaartje dan de aanschaf van zonnepanelen alleen. Voor nieuwbouw is een zonnedaksysteem wel een uitkomst: de panelen vormen samen het dak, waardoor het meteen duurzaam is en je geen dakpannen nodig hebt. De zonnepanelen zijn je dakbedekking. Of kan ook: je kiest een systeem waarbij je de panelen tussen dakpannen plaatst.

Hollands zonnedaksysteem op Europese daken

Het Nederlandse bedrijf Exasun produceert deze zogenaamde in-daksystemen. Ze worden zelfs in ons land geproduceerd. Dat hoor je niet zo vaak, zonnepanelen komen meestal uit Azië. Ze hebben grote ambities en gaan in 2022 opschalen door een samenwerking met ’s werelds grootste baksteenfabrikant Wienerberger. Die gaat de panelen in Europa verkopen. Beide bedrijven hebben grote ambities de energietransitie te versnellen. Dat kan zomaar betekenen dat we er heel wat mooie daken bij krijgen in ons land én in Europa!

X-Tile en X-Roof

Als je kiest voor een combi van dakpannen en zonnepanelen ben je gebonden aan de dakpan. Daarvoor hebben Exasun en Wienerberger samen de X-Tile ontwikkeld. Het X-Roof systeem is een compleet systeem dat dakpannen geheel of gedeeltelijk vervangt.

Ga je bouwen of renoveren, of heb je inspraak bij de keuze van het nieuwe of te renoveren daksysteem in je appartementencomplex? Zoek dan eens uit of laat uitzoeken of een zonnedaksysteem een optie is.

Nieuwe generatie zonnepanelen

Dit zonnedaksysteem wordt ook wel genoemd: Building Integrated PhotoVoltaic (BIPV) systemen. Hoogwaardige en esthetische in-dak zonnepanelen die misschien wel de volgende generatie zonne-energieoplossingen zijn. Architecten en bouwers vinden het een mooie oplossing om hoogwaardige en duurzame daken te maken die er ook nog eens goed uitzien.

Over ons dak met zonnepanelen

En, je hebt het vast al begrepen, dat andere ook heel mooie dak bovenaan deze blog is van ons! Met 14 stuks zonnepanelen voor het laden van de elektrische auto (die – door al die Zoom-meetings – meer op de oprit staat dan rijdt) en de energievoorziening in huis. Pal op het zuiden, dus sowieso een goede duurzame aanpak!

Andere interessante blogs…

Is een airco duurzaam?

Is een airco duurzaam?

Een airco is lekker in de zomer, steeds meer mensen gebruiken hem ook om te verwarmen. Maar, is een airco wel duurzaam?

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!