Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Themaweek ‘Focus op Groen’ bij NPO

Rot op met je milieu blog woontlekker

Door Saskia de Jong

10 oktober 2016

Televisie en radio hebben deze week de focus op groen. NPO 2 en NPO Radio 1 besteden extra veel aandacht aan het milieu en aan afval in het bijzonder. Daarnaast kun je via de NPO Groen app met nieuwe uitdagingen aan de themaweek meedoen. Dat start is vandaag op de Dag van de Duurzaamheid.

 

De groene week op NPO 2 start maandag met de NOS-uitzending De Nationale Duurzaamheidsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag is dagelijks het programma ‘Rot op met je milieu’ van de EO te zien, gepresenteerd door Dennis van der Geest. De documentaire-rubriek 2Doc presenteert diverse documentaires met milieu en duurzaamheid als thema. Ook met bestaande programma’s, zoals BinnensteBuiten (KRO-NCRV), Groen Licht (VARA), Vroege Vogels (VARA) en Koken met Van Boven (VPRO), besteedt NPO 2 aandacht aan het thema.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 brengt duurzame ondernemer Ruud Koornstra de hele week ‘groen nieuws’ in het actualiteitenprogramma Radio EenVandaag (ma t/m vrij 14.00-16.00 uur – AVROTROS). En hoe groen zijn de Radio 1-presentatoren eigenlijk zelf? Koornstra stelt hen de vraag: werkt het eigenlijk wel wat jullie doen? Verder praat verslaggever Reinout Meijer elke avond in Langs de Lijn En Omstreken (ma t/m vrij 20.30-23.00 uur – EO en NOS) met een van de deelnemers van het tv-programma Rot op met je milieu.

NPO Groen app

De gratis NPO Groen app is speciaal voor deze week geüpdatet. De app is aangevuld met nieuwe uitdagingen, afgestemd op de programmering, en nog persoonlijker geworden.

 

NPO Groen app - blog Woontlekker

Netmanager Gijs van Beuzekom van NPO 2 over het belang van de themaweek: “Een groene en duurzame toekomst vinden we allemaal belangrijk, maar is niet vanzelfsprekend. We moeten er voortdurend aandacht voor houden. De publieke omroep heeft hierin een extra verantwoordelijkheid, omdat wij met onze programma’s wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken. Deze themaweek drukt ons enerzijds met de neus op de feiten, maar biedt ook inspiratie en concrete tips, om zelf bij te dragen aan een groenere wereld.”

Bekijk het promofilmpje van deze week. Meer informatie over de groene activiteiten van de NPO op www.npo.nl/groen.
Op deze site ook een leuk filmpje over een strak modern huis in een duurzame jas zonder gasaansluiting.

Op tv en de radio deze week vind je ongetwijfeld een boel inspiratie! Kijken en luisteren dus!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!