Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Volop inspiratie energiezuinig wonen op beurs Huis & Energie

beurs Huis & Energie

13 juni 2022

Home » Blogs Woontlekker » Volop inspiratie energiezuinig wonen op beurs Huis & Energie

Om de bekendheid van Woontlekker een boost te geven stonden we vrijdag, zaterdag en zondag 10-12 juni op de beurs Huis & Energie in Den Bosch. Drie dagen lang hadden wij een constante stroom bezoekers in de stand met ontzettend veel vragen. De gesprekken waren soms hartverwarmend, ‘wij weten nauwelijks waar we moeten beginnen, wat fijn dat jullie onafhankelijk schrijven!’ We hebben 3 startpakketten luchtdicht bouwen verloot, waarvoor veel interesse was.

Op de stand van Woontlekker op de beurs Huis & Energie kon je met een plakoefening zelf ervaren hoe je tapes aanbrengt om lucht- en winddichte verbindingen in de constructie te maken. De oefening geeft je een beter inzicht hoe je luchtdicht bouwen ook bij jouw woning kunt toepassen, bijvoorbeeld als je je dak isoleert of kozijnen vervangt, of een aanbouw maakt.

Luchtdicht bouwen steeds belangrijker

Luchtdicht bouwen is een steeds belangrijker thema bij nieuwbouw en bij renovatie. Het verbetert het comfort in de woning en voorkomt tocht, behoudt de constructie en waarborgt waterdichtheid. De opmars van luchtdicht bouwen komt echter vooral omdat we allemaal energie willen besparen. Luchtdichtheid heeft daar een grote invloed op. En gelukkig: luchtdicht bouwen is helemaal niet alleen iets wat alleen bouwprofessionals beheersen. Handige doehetzelvers kunnen het ook en konden op de stand luchtdichte aansluitingen maken. Benieuwd hoe je met dit tape moet werken? Kijk hier de video waarin Dirk Jan van de Luchtdichtshop uitlegt hoe je kieren en naden helemaal afdicht.

beurs Huis & Energie

Zoektocht met veel vragen

Veel huiseigenaren die de beurs bezochten namen ons mee in hun zoektocht en soms ook problematiek waar zij mee worstelen. Isolatie, hoogwaardig glas, ventilatie, warmtepompen, thuisbatterijen, minder energie, geld besparen. Keuzestress dus, technische problematiek, soms verdrietige verhalen. De uitdagingen zijn immens en groeien mensen soms boven het hoofd.

Woontlekker lost dat niet op, verkoopt geen producten en geeft geen advies. Woontlekker schrijft er over. Behalve als we uit eigen ervaring kunnen spreken, zoals onze isolatieprojecten thuis (diverse in blogs op deze site!). Met die ervaringsverhalen konden we veel mensen al een eind(je) op weg helpen. Het leverde hartverwarmende reacties op en inspiratie om door te gaan met Woontlekker! We gingen met veel ideeën en afspraken over onderwerpen en blogs huiswaarts!
Veel mensen downloadden ter plekke ons e-book dakisolatie of schreven zich in voor de maandelijkse nieuwsbrief om kans te maken op een prijs.

Verdienmodel Woontlekker

Vaak werd ons ook de vraag gesteld wat het verdienmodel van Woontlekker is ….. dat is er niet in financiële zin. Saskia is er in 2015 mee begonnen uit persoonlijke duurzame interesse. Als marketingadviseur in het technisch mkb haalt zij daar haar onderwerpen op om die met een goede en aantrekkelijke vertaalslag op Woontlekker te publiceren, voor consumenten geschreven dus. Met altijd ook een professioneel netwerk achter zich waaraan zij als check technische zaken voor kan leggen. Af en toe staan er gastartikelen op, tot op heden wordt daar niet voor betaald. Schrijven, contacten, organisatie, publiceren, beheer website is dus allemaal in eigen tijd en zelf gefinancierd.

beurs Huis & Energie

Foto bovenaan: standteam v.l.n.r: dochter Noor van Wijk, moeder Saskia de Jong, zoon Just van Wijk

De plakoefening luchtdicht bouwen is mogelijk gemaakt door de luchtdichtshop.nl.

De consumentenbeurs Huis & Energie wordt jaarlijks georganiseerd, er komen zo’n 10.000 bezoekers op af.

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!