Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Wat kun je vinden op Woontlekker?

Woontlekker

1 januari 2022

Home » Blogs Woontlekker » Wat kun je vinden op Woontlekker?

Je wilt je woning verduurzamen, maar waar begin je? Want er is zóveel informatie en de hoeveelheid neemt alleen maar toe. Over producten, materialen, oplossingen, aanpak, financiën. Soms krijg je tegenstrijdige informatie, of is het eenzijdig of commercieel gekleurd. Je zoekt een onafhankelijk geluid en informatie waar de commercie niet vanaf druipt. Woontlekker schrijft over energiezuinig wonen, in begrijpelijke taal met praktische voorbeelden, van alle kanten belicht. We worden hiervoor niet betaald.

De laatste jaren is er erg veel informatie beschikbaar over verduurzaming. Maar ga je links, of ga je rechts? Geldt de subsidie nu wel of niet? De ene leverancier zegt dit en de ander dat, en hoe gekleurd is dat? Welk product of materiaal heeft géén lange levertijd, welke aannemer heeft wel tijd? Het geeft bewoners keuzestress. Ook de stijgende prijzen, de klimaatdiscussie en maatschappelijke onrust zitten duurzame woon- en verbouwbeslissingen soms in de weg. 

Woontlekker wil helderheid scheppen in de soms uiteenlopende informatie over maatregelen, middelen en oplossingen om je huis te verduurzamen. Het helpt je bij het maken van keuzes die voor jou van belang zijn, elke woning en iedere situatie is immers anders. Én wie weet inspireren wij je ook zelf de hamer en boormachine ter hand te nemen!

Wij geven geen advies, maar schrijven er over

Wij geven geen concreet advies, wij hebben geen prijsinformatie, wij adviseren of verkopen geen producten of oplossingen. Woontlekker schrijft er over. We maken gebruik van een groot technisch netwerk voor het toetsen van ideeën en onderwerpen, en ook voor het checken van feiten en cijfers. Een vraag stellen via het contactformulier mag natuurlijk altijd. Wie weet kunnen wij je specifieker op weg helpen of doorverwijzen. 

Waar gaan de blogs van Woontlekker over?

Weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is om je woning verduurzamen? Dan is het goed om de titels van onze blogs door te kijken, zo krijg je een beetje een idee wat er allemaal mogelijk is. Ben je naar iets specifieks op zoek? Gebruik dan de zoekbalk bovenaan de pagina. Je krijgt dan alle blogs in beeld die dat specifieke woord of woorden bevatten.

Woontlekker heeft veel blogs over glas. Daarnaast zijn er ook verschillende blogs over installaties als zonnepanelenwarmtepompen en (maar nog relatief nieuw in het rijtje) thuisbatterijen. Over de laatste in dit rijtje is (mede door de noviteit) nog niet zoveel geschreven, maar dat gaat veranderen. 

Naast installaties wordt er in blogs ook aandacht besteed aan maatregelen om je huis duurzamer te maken. Zoals isolatie, het maakt je huis in de zomer koeler en in de winter warmer: vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Maar vergeet ook zeker de relatief eenvoudige en goedkope middelen als tochtstrips niet om je woning aangenamer te maken. 
Over goede ventilatie in huis om een gezond binnenklimaat te stimuleren schrijven we ook. 

Waar moet je die verduurzaming van betalen? Daar schrijven we ook over. Verschillende blogs gaan over de subsidies om je woning te verduurzamen. Daarnaast schrijven we ook over besparen, zowel in de vorm van tips om bijvoorbeeld minder gas te gebruiken of andere mogelijkheden om energie of geld te besparen. Ook worden in sommige blogs vergelijkingen gemaakt tussen websites die allemaal iets aanbieden, of komen er particulieren aan het woord die over hun eigen huis of verduurzamingsproces praten. 

Kortom: genoeg informatie om geïnspireerd te raken je huis te verduurzamen!

Rechts op de pagina zie je de blogcategorieën

Blogcategorieën

Er zijn diverse categorieën voor de blogs. Hieronder staan ze in een rijtje met de uitleg zodat je weet in welke categorie je iets kunt vinden. 

 • Binnenklimaat – onderwerpen als ventilatie komen hier aan bod
 • Energie – van energieleveranciers tot energiebesparing
 • Geld – van subsidies tot manieren om geld te besparen
 • Groen – zowel biobased als tuin
 • Inspiratie – websites en evenementen om inspiratie op te doen
 • Installaties – van zonnepanelen tot warmtepompen tot radiatorventilatoren
 • Interieur – alles rondom duurzaamheid en je interieur
 • Isoleren – zowel dak als muur maar ook kleine ingrepen als tochtstrips
 • Praktijk – voorbeelden van andere bewoners
 • Regels – wet- en regelgeving omtrent verduurzaming
 • Woontlekker – blogs die met ons te maken hebben

Downloads en video’s

We zijn naast bloggen ook bezig met andere vormen om kennis te verspreiden. Onder het kopje ‘Gratis’ in de hoofdnavigatie vind je downloads. Bijvoorbeeld hoe je zelf je dak kunt isoleren. Je ontvangt ze direct in je inbox! Hier publiceren wij ook winacties voor beurstickets, kadobonnen of producten. 

Naast tekst verspreiden wij ook informatie via beeld! In de video’s van Woontlekker komen bijvoorbeeld bewoners aan bod die vertellen hoe ze hun woning hebben verduurzaamd. Maar naast inspirerende video’s zijn er ook informatieve video’s te vinden. In deze video’s zijn experts aan het woordt die vertellen over de werking van een product of geven juist extra uitleg over nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Over initiatiefnemer Saskia de Jong

Initiatiefnemer van Woontlekker is Saskia de Jong, marketeer en mediamaker met een focus op de technische markt en speciale interesse in duurzaam en energiezuinig wonen. Zij heeft veel contacten in de technische markt, is op de hoogte van actualiteiten en issues én is ervaren in interviewen en schrijven. Als marketeer in de duurzame zakelijke markt vindt zij een extra motivatie ook consumenten te helpen om voor duurzame producten en oplossingen te kiezen. Mooie uitgangspunten voor Woontlekker! Je mag dus verwachten dat de blogs altijd goed in elkaar zitten en een goede inhoudelijkheid hebben in een lekker geschreven stijl. Hier lees je meer over de achtergrond van Woontlekker.

Saskia begon met Woontlekker in 2015 uit persoonlijke interesse en verduurzaamde ook zelf haar woning. Woontlekker groeide uit tot een platform met inmiddels een paar honderd blogs en met handige downloads die uit de blogs voortkomen. Woontlekker doet soms ook mee aan consumentenbeurzen.

Steeds vaker komen er ideeën en verzoeken van derden om content te mogen plaatsen. Tot nu toe is dat kosteloos, maar teksten moeten wel Saskia’s toets der kritiek kunnen doorstaan (en dat valt sommigen nog niet altijd mee…. ). Gastauteurs worden specifiek genoemd.

Meer informatie over Saskia:

Jij bent goed bezig!

Je bent van harte welkom hier bij Woontlekker. Want nadenken over verduurzamen is de eerste stap, dus je bent al goed op weg. Rondkijken op de site en je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief is een dubbeldikke goede tweede stap. Dat doe je direct hier onderaan de pagina, dus even scrollen naar beneden!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!