Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

Woonhuis in Groenlo energiezuinig met budget

duurzame huizenroute - blog Woontlekker

17 februari 2015

Home » Blogs Woontlekker » Woonhuis in Groenlo energiezuinig met budget

Deze winter interviewde ik architect Herman van der Heijden uit Groenlo. Hij realiseerde in slechts 6 weken tijd en met beperkt budget een complete metamorfose van zijn woning uit 1958 door gevel- en dakisolatie en met drielaags glas. De energierekening daalde van 300 naar 50 euro per maand. Hoe krijg je je woning energiezuinig met budget? Dan vertelt Herman je in het filmpje!

Geen overlast voor de bewoners

Met deze renovatie sloeg Herman van der Heijden 2 vliegen in één klap: een forse energiebesparing en verbetering van de woning die nu weer 50 jaar mee kan. De buitengevelisolatie heeft het aanzicht structureel verbeterd zodat de woning in waarde is vermeerderd. Bijkomend voordeel: het werk veroorzaakte nauwelijks overlast voor de bewoners, omdat het de buitenkant betrof. En als je het slim aanpakt met de juiste bouwdetaillering, hou je het budget in de hand.

Energiezuinig met budget én toekomstbestendig

Van der Heijden vertelt in het filmpje dat het een aantrekkelijke aanpak is voor de vele woningen die gunstig zijn gelegen, maar door hun ouderdom of staat waarin ze verkeren toch lastig verkoopbaar zijn. In zijn geval is de meerwaarde van de huidige woning hoger dan de investering die er voor noodzakelijk was.
En leuke spinoff voor de architect: hij wordt nu regelmatig gevraagd door particulieren woningen te pimpen en tegelijkertijd energiezuinig te maken! Rode draad in dit verhaal: als je op deze wijze revitaliseert, creëer je een energiezuinige woning die de toekomst weer aan kan.

Advies: integrale aanpak

Het advies van Van der Heijden: pak zo’n project op een integrale manier aan en breng de gewenste oplossingen vooraf in kaart. Dat kan in één keer, maar ook na elkaar. Maar zorg er altijd voor dat het te allen tijde echt na elkaar kan. Heb je dat niet vooraf in beeld, dan blokkeer je misschien energiezuinige mogelijkheden op langere termijn, omdat je eerder een bepaalde keuze hebt gemaakt. Dat blijkt de grootste valkuil voor de meeste mensen.

Meer op Woontlekker

Op Woontlekker vind je nog veel andere informatie. Zowel in de vorm van blogs als gratis downloads. Benieuwd naar de e-books? Kijk dan op onze Gratis pagina. Geen fan van lezen? Op ons Youtube-kanaal en op ons Instagram-account vind je filmpjes. Volg ons als jij als eerst op de hoogte wil zijn van nieuwe en relevante blogs!

Andere interessante blogs…

Schrijf je in voor ons Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs over energiezuinig wonen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. En heb je familie, vrienden, collega’s voor wie Woontlekker interessant is? Fijn als je hen op dit blog attendeert! Veel leesplezier!

Je bent succesvol aangemeld!