Bel WoontLekker

Mail:

info@woontlekker.nl

WoonWijzerWinkel heeft 450 duurzame oplossingen voor woningeigenaren

WoonWijzerWinkel Rotterdam

9 april 2018

Home » Blogs Woontlekker » WoonWijzerWinkel heeft 450 duurzame oplossingen voor woningeigenaren
De WoonWijzerWinkel is een grote showroom van 2.500 m2 in Rotterdam met zo’n 450 duurzame oplossingen voor woningeigenaren. De winkel werkt samen met de gemeenten in de regio en is tevens het energieloket voor verduurzaming en energiebesparing in de regio Rijnmond en Haaglanden. De showroom ontvangt duizenden bezoekers per jaar uit het hele land die duurzaam willen wonen, meer comfort in huis en een lagere energierekening. Interview met Maurice van der Meer, directeur van de WoonWijzerWinkel. Voor isoleren, ventileren, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en duurzame materialen vind je 450 oplossingen en toepassingen in de winkel op de Heijplaat in Rotterdam, maar ook online. Ook doe je er kennis en inspiratie op over financiering en subsidie. De WoonWijzerWinkel noemt zich daarom de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland waar je alles onder één dak vindt.

Goede garantie en scherpe prijzen

Woontlekker sprak er met directeur Maurice van der Meer die we interviewden voor de vlog (hier onder). Buiten de opnamen om vertelde hij dat ze nauw samenwerken met ruim 150 leveranciers, aannemers en installateurs. Dat levert je als consument goede garantie op en scherpe prijzen omdat er aantrekkelijke inkoopafspraken zijn gemaakt. En je weet zeker dat je goede kwaliteit krijgt, van producten maar ook van diensten van aannemers en installateurs. Want daarin bemiddelen ze ook. De WoonWijzerWinkel is niet een winkel als de naam doet vermoeden; je schaft er niet iets aan dat je direct kunt meenemen. Je gaat er heen om je te oriënteren over de duurzame mogelijkheden die er zijn en laat je vervolgens adviseren over de meest optimale keuze.

Ze geven onafhankelijk advies

Ze zijn ook het energieloket voor 25 gemeenten in de regio en zijn daarom verplicht onafhankelijk advies te geven. Ook als je niet in die regio woont. Dat is een geruststellende gedachte, zeker omdat het over keuzes gaat die soms een forse investering of een aanzienlijke verbouwing vergen. Of omdat het over techniek gaat die je misschien niet altijd helemaal vat.

Ze organiseren themadagen

De WoonWijzerWinkel organiseert af en toe themadagen op de zaterdag. Dan zijn er presentaties over het thema midden tussen de duurzaamheidsopstellingen in de showroom. Op werkdagen is de winkel geopend van 9 tot 17 uur. Op de gevel staat ook het logo van het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen. Dat is de (zuster)club die  professionals in de sector verbindt op het gebied van duurzaamheid, bouw en vastgoed.

Website WoonWijzerWinkel

Is een rit naar Rotterdam je vooralsnog te ver óf wil je gewoon eerst even online rondsnuffelen, dan biedt de website van de WoonWijzerWinkel ook al heel veel informatie. Eigenlijk kun je het hele productassortiment online vinden. Fijn dat er steeds eerst een korte inleiding staat met wat feiten en cijfers over bijvoorbeeld warmteverlies, uitstoot, opbrengst. Ben je een avondje heel nuttig mee zoet! Het zal je zeker overtuigen dat de reis naar de showroom in Rotterdam zeer waardevol zal zijn. Wij keken er onze ogen in ieder geval uit. WoonWijzerWinkel Rotterdam

Bezoekadres Heijplaat Rotterdam

Directiekade 2 3089 JA Rotterdam (010) 747 01 47 www.woonwijzerwinkel.nl Mijn bezoek leidde tot nog 3 blogs met filmpjes: Bouw je eigen WikiHouse Student bedenkt praktisch ventilatiepaneel voor frisse lucht Infraroodpaneel vervangt je gasaansluiting  

Andere interessante blogs…